Pastane İzle 13 Temmuz 2015 - TRT 1 13.07.2015 Cevizli Ekmek Tarifi.
Hazırlanışı:
Maya ılık suyun içerisinde eritilir. Yoğurma kabına un, tuz, tarçın, ceviz ve eritilen maya alınarak yoğurulur. Hamura şekil verilerek üzeri örtülür ve mayalanmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra üzeri tek hamle ile kesici bir alet ile şekillendirilir.Üzerine unlu su sürülerek ay çekirdeği serpilir. 220 veya 240 derece önceden ısıtılmış fansız fırında ( fırının içerisine biraz su serpilerek) pişirilir.
Hazırlanışı:
Maya ılık suyun içerisinde eritilir. Yoğurma kabına un, tuz, tarçın, ceviz ve eritilen maya alınarak yoğurulur. Hamura şekil verilerek üzeri örtülür ve mayalanmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra üzeri tek hamle ile kesici bir alet ile şekillendirilir.Üzerine unlu su sürülerek ay çekirdeği serpilir. 220 veya 240 derece önceden ısıtılmış fansız fırında ( fırının içerisine biraz su serpilerek) pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder