Nursel'in Mutfağı Sini Köftesi Tarifi 8 Temmuz 2015 Mersin



8 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 8 temmuz çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 8 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Sini Köftesi    nasıl yapılır, 8 Temmuz nurselin mutfağı Sini Köftesi   tarifi, Sini Köftesi   malzemeleri, Sini Köftesi   nasıl pişirilir, Sini Köftesi   nasıl yapılır, nurselin mutfağı Sini Köftesi  Tarifi , Nurselin mutfağı 8 Temmuz çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 08.07.2015 Sini Köftesi   Tarifi, nurselin mutfağı mersin

köfte tarifleri
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Sini Köftesi  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

SİNİ KÖFTESİ

Malzemeler:
4 adet haşlanmış patates 
6 çay bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı irmik 
2 yemek kaşığı biber salçası
Kuru nane
Karabiber
Pul biber 
Kimyon 
Tuz


İçi harcı için:
700 g kuzu kıyma
1 adet kuru soğan 
1 tutam maydanoz 
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber 
Tuz

Hazırlanışı:
Patateslerin kabukları alınır. 4'e bölünür ve bol suda haşlanır. 
Köftelik bulgur geniş bir kaba alınır. Patateslerin ılıyan haşlama suyu ile ıslatılır. Ortalama 3 5 dakika yani suyunu çekene kadar dinlendirilir. Tutması için irmik eklenir. Karabiber, kimyon, kuru nane pul biber ve tuz atılır. Salçası bırakılır. Biraz yoğurulur ve haşlanan patatesler eklenir. Patatesler eriyene kadar ve bütün malzeme özleşene kadar tekrar yoğurulur. 10 dakika kadar dinlendirilir. Kıyma tavaya alınır ve kavrulur. Rengi dönünce küçük doğranan soğanı eklenir. Salçası bırakılır. Tuzu ve karabiberi atılır. Ocaktan alınıp doğranan maydanozla harmanlanıp ılımaya bırakılır. 
Dinlenen harç 2 bezeye ayrılır. İlk beze ıslatılan elle sıvı yağ sürülen yuvarlak alüminyum tepsinin dibine eşit oranda ince bir tabaka halinde güzelce yayılır. Üzerine ılıyan iç harç konur ve kalan ikinci beze ile aynı şekilde üzeri kapatılır. Bıçakla kesilerek dilimlenir. Son olarak sıvı yağ gezdirilir ve 180 derecede fırına verilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}