8 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 8 temmuz çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 8 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Topalak Çorbası nasıl yapılır, 8 Temmuz nurselin mutfağı Topalak Çorbası tarifi, Topalak Çorbası malzemeleri, Topalak Çorbası nasıl pişirilir, Topalak Çorbası nasıl yapılır, nurselin mutfağı Topalak Çorbası Tarifi , Nurselin mutfağı 8 Temmuz çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 08.07.2015 Topalak Çorbası Tarifi, nurselin mutfağı mersin
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Topalak Çorbası tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
1,5 kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı sıvı yağ
1-2 damla limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Köftesi için:
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Hazırlanışı:
Yıkanıp temizlenen ıspanakların saçaklı olan kısımları atılır ve başları alınır.
İnce bulgur, un ve irmik geniş bir kaba alınır. Yumurta kırılır. Pul biber, kimyon, tuz, karabiber ve bol kuru nane atılır. Biber salçası bırakılır. Aldığı kadar su ile özleşene kadar yoğurulur. Islatılan elle misket büyüklüğünde köfteler yuvarlanır.
Doğranan kuru soğanlar sıvı yağ gezdirilen tencereye alınır. Kavrulunca alınan ıspanak başları ilave edilir. Salçası bırakılır. Tencerenin büyüklüğüne göre sıcak suyu verilir. Kaynayınca haşlanan nohutları ve yuvarlanan köfteleri eklenir. Tuz, karabiber atılır ve 1 2 damla limon suyu sıkılır. Limon suyu köftelerin birbirine yapışmasını önleyecektir. Köfteleri pişince ocaktan alınır ve sunuma hazırdır.
TOPALAK ÇORBASI
Malzemeler:
1,5 kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı sıvı yağ
1-2 damla limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Köftesi için:
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Hazırlanışı:
Yıkanıp temizlenen ıspanakların saçaklı olan kısımları atılır ve başları alınır.
İnce bulgur, un ve irmik geniş bir kaba alınır. Yumurta kırılır. Pul biber, kimyon, tuz, karabiber ve bol kuru nane atılır. Biber salçası bırakılır. Aldığı kadar su ile özleşene kadar yoğurulur. Islatılan elle misket büyüklüğünde köfteler yuvarlanır.
Doğranan kuru soğanlar sıvı yağ gezdirilen tencereye alınır. Kavrulunca alınan ıspanak başları ilave edilir. Salçası bırakılır. Tencerenin büyüklüğüne göre sıcak suyu verilir. Kaynayınca haşlanan nohutları ve yuvarlanan köfteleri eklenir. Tuz, karabiber atılır ve 1 2 damla limon suyu sıkılır. Limon suyu köftelerin birbirine yapışmasını önleyecektir. Köfteleri pişince ocaktan alınır ve sunuma hazırdır.
0 yorum:
Yorum Gönder