Nursel'in Mutfağı Künefe Tarifi 4 Temmuz 2015 Antakya



4 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 4 temmuz cumartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 4 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Künefe  nasıl yapılır, 4 Temmuz nurselin mutfağı Künefe tarifi, Künefe  malzemeleri, Künefe  nasıl pişirilir, Künefe nasıl yapılır, nurselin mutfağı Künefe Tarifi , Nurselin mutfağı 4 Temmuz cumartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 04.07.2015 Künefe  Tarifi, nurselin mutfağı Antakya
 


 
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Künefe tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.


KÜNEFE

Malzemeler:
Yarım kilo taze kadayıf
Yarım kilo künefe peyniri
250 g tereyağı
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Hazırlanışı:
Şeker ve su tencereye alınarak şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Kadayıf eritilen ve ılıyan tereyağı ile ovulur. Kadayıf yağı güzelce çekince 2'ye ayrılır. Yarısı künefe tepsisinin üzerine iyicene bastırılarak yerleştirilir. Üzerine havlu arasında bastırılarak suyu sıkılan ve ufalanan künefe peyniri yayılır. Kalan kadayıf ile aynı şekilde bastırılarak üzeri kapatılır.
Ocağın büyük kısmına alınır ve çevrilerek pişirilir. Kenarları pembeleşmeye başlayınca alt yüzeyi olmuş demektir. Ters çevrilerek ön yüzü de pişirilir. Ocaktan alınır ve kaynarken soğuyan şerbet üzerine gezdirilir. Şerbetini çekince toz fıstık ile süslenerek servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}