12.07.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Köpeoğlu Tarifi
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1-2 adet patlıcan
1-2 adet sivri biber
Tuz
Kızartmak için; Ayçiçeği yağı
Sosu için Malzemeler
1 adet domates – soyulmuş doğranmış
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
1 diş sarımsak
1-2 adet patlıcan
1-2 adet sivri biber
Tuz
Kızartmak için; Ayçiçeği yağı
Sosu için Malzemeler
1 adet domates – soyulmuş doğranmış
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Biberleri de küp küp doğrayın. Biber ve patlıcanı derin yağda kızartın.
Süzme yoğurdu ezilmiş sarımsak ve tuz ile karıştırın. Kızarmış patlıcan ve biberlerle karıştırın.
Ayrı bir tavada zeytinyağında domatesi kavurun, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin ve yoğurdun üzerine gezdirerek servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder