Tavuklu Talaş Böreği Tarifi
Malzemeler:
14 milföy hamuru
3 tavuk but
2 büyük soğan
1 çay bardağı bezelye
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
zeytinyağı
Üzeri için:
yumurta sarısı
susam
Hazırlanışı:
Tavuk butları kuşbaşı doğruyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz ve tavukları koyup soteliyoruz. Tavuk, suyunu bırakıp çekince soğanı ve bezelyeyi koyup sotelemeye devam ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Pişince altını kapatıyoruz.
Harcımız soğuyunca maydanozu doğrayıp içine katıyoruz. Milföy hamurlarını tezgaha koyuyoruz. Hamurlar yumuşayınca iç harcı üstlerine paylaştırıyoruz. Hamurların çarpraz iki köşesini yukarı kaldırıp ortada yapıştırıyoruz. Kalan iki çarpraz köşeyi de yine yukarıda birleştirip yapıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hazırladığımız börekleri ters çevirerek diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz, susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
3 tavuk but
2 büyük soğan
1 çay bardağı bezelye
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
zeytinyağı
Üzeri için:
yumurta sarısı
susam
Hazırlanışı:
Tavuk butları kuşbaşı doğruyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz ve tavukları koyup soteliyoruz. Tavuk, suyunu bırakıp çekince soğanı ve bezelyeyi koyup sotelemeye devam ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Pişince altını kapatıyoruz.
Harcımız soğuyunca maydanozu doğrayıp içine katıyoruz. Milföy hamurlarını tezgaha koyuyoruz. Hamurlar yumuşayınca iç harcı üstlerine paylaştırıyoruz. Hamurların çarpraz iki köşesini yukarı kaldırıp ortada yapıştırıyoruz. Kalan iki çarpraz köşeyi de yine yukarıda birleştirip yapıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hazırladığımız börekleri ters çevirerek diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz, susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder