03.07.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Güveçte Türlü Tarifi





Ardanın Ramazan Mutfağı İzle 03 Temmuz 2015 - Ardanın Ramazan Mutfağı Tarifleri ,Ardanın Ramazan Mutfağı 03 Temmuz 2015 son bölüm izle ,Ardanın Ramazan Mutfağı 03.07.2015 son bölüm tarifleri, Ardanın Ramazan Mutfağı İzle 03 Temmuz 2015 - TRT 1 03.07.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Tarifleri,Ardanın Ramazan Mutfağı İzle 03 Temmuz cuma 2015


03.07.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Güveçte Türlü Tarifi

500 gr. kuzu kuşbaşı et – az yağlı
1 adet patlıcan – alacalı soyulup, iri küp doğranmış
1 adet patates – küp doğranmış
300 gr. taze fasulye
150 gr. bamya
2 adet orta boy soğan – iri doğranmış
2 adet sivri biber – iri doğranmış
5-6 diş sarımsak – üzerlerine vurulmuş
2 adet domates – soyulmuş, küp doğranmış
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı



Tencereye ateşin üzerine alın, zeytinyağı ilave edip, etleri kavurun. Patatesleri ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Patlıcanları alacalı soyun ve iri iri küpler halinde doğrayın, patatesleri patlıcanlardan biraz daha küçük küpler halinde doğrayın.
Güvece sırasıyla biber, soğan, patlıcan, sarımsak, bamya ve fasulyeyi ekleyip çevirin. Tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırın.
Küçük güveç kaplarına bölüştürüp üzerine tereyağını küçük küpler şeklinde yerleştirip folyo ile üstlerini kapatın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}