Pastane İzle 25 Haziran 2015 - TRT 1 25.06.2015 Tarçınlı Çörek Tarifi.
Hazırlanışı:
Un, Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı, süt, yumurta, maya, şeker ve bir tutam tuz karıştırılarak hamur yoğurulur. Hamur merdane il olabildiğince ince açılır. Üzerine su sürülerek tarçın ve şeker karışımı serpilir. Hamur bıçakla ortadan ikiye kesilerek, geniş tarafından başlanarak rulo şeklinde sarılır. Bıçakla 2 parmak kalınlığında kesilerek üzerine yumurta sarısı sürülür.180 derece fanlı fırında pişirilir.
Hazırlanışı:
Un, Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı, süt, yumurta, maya, şeker ve bir tutam tuz karıştırılarak hamur yoğurulur. Hamur merdane il olabildiğince ince açılır. Üzerine su sürülerek tarçın ve şeker karışımı serpilir. Hamur bıçakla ortadan ikiye kesilerek, geniş tarafından başlanarak rulo şeklinde sarılır. Bıçakla 2 parmak kalınlığında kesilerek üzerine yumurta sarısı sürülür.180 derece fanlı fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder