Pastane İzle 25 Haziran 2015 - TRT 1 25.06.2015 Açma Tarifi.
Hazırlanışı:
Un, su, maya, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, tuz, şeker yumurta ve sıvı yağ yoğurularak yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır. Bezeler sıvı yağ ile yağlanmış tezgahın üzerinde el ile açılır. İçerisine dilimlenmiş zeytin koyularak rulo yapılır ve kendi etrafında sarılarak yağlı kağıt serilen tepsiye yerleştirilir ve tepsi mayası için dinlendirilir. Mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece fanlı fırında pişirilir.
Hazırlanışı:
Un, su, maya, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, tuz, şeker yumurta ve sıvı yağ yoğurularak yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır. Bezeler sıvı yağ ile yağlanmış tezgahın üzerinde el ile açılır. İçerisine dilimlenmiş zeytin koyularak rulo yapılır ve kendi etrafında sarılarak yağlı kağıt serilen tepsiye yerleştirilir ve tepsi mayası için dinlendirilir. Mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece fanlı fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder