Pastane İzle 8 Haziran 2015 - TRT 1 08.06.2015 Şeftalili Kayısılı Kek Tarifi
Malzemeler:
1 su bardağı un
3\4 su bardağı şeker
40 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 tutam tuz
3\4 su bardağı süt
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
2 adet şeftali
3 adet kayısı
2 çay kaşığı şeker
Sos İçin:
80 gram tereyağı
2 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı süt
Kayısı
Şeftali
Hazırlanışı:
ŞEFTALİLİ KAYISILI KEK
Malzemeler:
1 su bardağı un
3\4 su bardağı şeker
40 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 tutam tuz
3\4 su bardağı süt
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
2 adet şeftali
3 adet kayısı
2 çay kaşığı şeker
Sos İçin:
80 gram tereyağı
2 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı süt
Kayısı
Şeftali
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında yumuşamış yağ ve şeker iyice karıştırılır. İçerisine yumurta eklenerek karıştırmaya devam edilir. Daha sonra un, kabartma tozu, tuz ve süt eklenerek kıvamını ayarlayana kadar el ile çırpılır.
Şeftali ve kayısı dilimlenip tereyağı ve şeker ile sotelenerek, yarısı soğutulup keke eklenmek üzere alınır kalan yarısı pişmeye bırakılır. Kek hamurunun yarısı yağlı kalıba dökülerek üzerine pişip soğutulmuş meyveler dizilir. Kalan hamur yayılıp üzerine tekrar meyveler dizilir ve 180 derece sıcak fırında pişirilir.
Sos için tereyağı ve pudra şekeri yoğrulur.Daha sonra sütve iyice pişen meyveler eklenerek karıştırılır ve kekin yanında servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder