Pastane İzle 17 Haziran 2015 - TRT 1 17.06.2015 Kakaolu Pandispanya Tarifi.
Hazırlanışı:
3 adet yumurta akı
3 yumurta
3 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı pudra şekeri
2,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
Pasta İçin:
Pastacı kreması
Çilek
Şurup
Krema şanti
Bal
Hazırlanışı:
Hazırlanışı:
3 adet yumurta akı
3 yumurta
3 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı pudra şekeri
2,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
Pasta İçin:
Pastacı kreması
Çilek
Şurup
Krema şanti
Bal
Hazırlanışı:
Yumurta sarısı, yumurtalar ve şeker köpürene kadar çırpılır. Ayrı bir yerde yumurta akı ve pudra şekeri köpürene kadar çırpılır. İçerisine un ve kakao eklenip spatula ile karıştırılır. Daha sonra yumurta sarısı da azar azar ilave edilerek karıştırılır ve yağlanmış iki yuvarlak kalıba hamur yayılır ve 180 derece sıcak fırında pişirilir. Pişen kekler enine 2 ye kesilir. 1 kek parçası şurup ile ıslatılıp üzerine krema yayılır ve çilek dilimleri dizilir. 4 kat aynı şekilde yayılıp en üste krem şanti yayılır. Üzeri çilek ve bal ile süslenip servis edilir
0 yorum:
Yorum Gönder