Pastane İzle 2 Haziran 2015 - TRT 1 02.06.2015 Kabaklı Peynirli Kiş Tarifi
Malzemeler:
Hamuru için:
120 gr tereyağı
2 su bardağı un
yarım çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı soğuk su
İç dolgu için:
1 tane kabak
1 tane yumurta
1 su bardağı krema
kaşar peyniri
muskat
karabiber
Hazırlanışı:
Dolaptan çıkarılan tereyağı, un, tuz ve soğuk su ile hamur yoğurulur ve dolapta dinlendirilir. Dinlendikten sonra merdaneyle açılarak kalıba yerleştirilir. Üzerine ağırlık koyarak 200 derece fanlı fırında pişirilir. Bu arada içi için rendelenmiş kabak, yumurta,krema, karabiber, tuz, rende kaşar ve muskat karıştırılır. Fırından çıkan kiş hamurunun üzerine yayılır. 200 derece fansız fırında tekrar pişirilir. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Hamuru için:
120 gr tereyağı
2 su bardağı un
yarım çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı soğuk su
İç dolgu için:
1 tane kabak
1 tane yumurta
1 su bardağı krema
kaşar peyniri
muskat
karabiber
Hazırlanışı:
Dolaptan çıkarılan tereyağı, un, tuz ve soğuk su ile hamur yoğurulur ve dolapta dinlendirilir. Dinlendikten sonra merdaneyle açılarak kalıba yerleştirilir. Üzerine ağırlık koyarak 200 derece fanlı fırında pişirilir. Bu arada içi için rendelenmiş kabak, yumurta,krema, karabiber, tuz, rende kaşar ve muskat karıştırılır. Fırından çıkan kiş hamurunun üzerine yayılır. 200 derece fansız fırında tekrar pişirilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder