Pastane İzle 10 Haziran 2015 - TRT 1 10.06.2015 Çilekli Kremalı Pavlova Tarifi
Malzemeler:
4 yumurta akı
1,5 su bardağı şeker
Çilekli krema için:
300 gr çilek
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
limon
yarım su bardağı krema
1 çay kaşığı vanilya tozu
Hazırlanışı:
Mereng yapmak için tencereye koyulan sıcak suya yerleştirilen karıştıma kabında benmari usulü yumurta akı ve şeker köpürene kadar mikserle çırpılır. Daha sonra krema sıkma torbasına doldurularak yağlı kağıt serilen fırın tepsisine ortası çukur olacak şekilde kase şeklinde sıkılarak, fanlı 150 derece fırında pişirilir. Kreması için mutfak robotunun içerisinde çilekler püre halinde doğranır. Doğranan çilekler tencereye alınır. Kaynamaya başlayınca ocaktan alınarak içerisine kasede karıştırılmış nişasta, şeker, limon suyu ve krema eklenir. Vanilyası da eklenerek tekrar ocakta pişirilir.
Malzemeler:
4 yumurta akı
1,5 su bardağı şeker
Çilekli krema için:
300 gr çilek
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
limon
yarım su bardağı krema
1 çay kaşığı vanilya tozu
Hazırlanışı:
Mereng yapmak için tencereye koyulan sıcak suya yerleştirilen karıştıma kabında benmari usulü yumurta akı ve şeker köpürene kadar mikserle çırpılır. Daha sonra krema sıkma torbasına doldurularak yağlı kağıt serilen fırın tepsisine ortası çukur olacak şekilde kase şeklinde sıkılarak, fanlı 150 derece fırında pişirilir. Kreması için mutfak robotunun içerisinde çilekler püre halinde doğranır. Doğranan çilekler tencereye alınır. Kaynamaya başlayınca ocaktan alınarak içerisine kasede karıştırılmış nişasta, şeker, limon suyu ve krema eklenir. Vanilyası da eklenerek tekrar ocakta pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder