Nursel'in Mutfağı Kavurmalı Kömbe Tarifi 21 Haziran 2015 Malatya



21 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 21 Haziran pazar nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 21 Haziran 2015 nurselin mutfağı Kavurmalı Kömbe  nasıl yapılır, 21 Haziran nurselin mutfağı Kavurmalı Kömbe  tarifi, Kavurmalı Kömbe malzemeleri, Kavurmalı Kömbe nasıl pişirilir, Kavurmalı Kömbe  nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kavurmalı Kömbe Tarifi , Nurselin mutfağı 21 Haziran pazar yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 21.06.2015 Kavurmalı Kömbe Tarifi, nurselin mutfağı malatya




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kavurmalı Kömbe tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

KAVURMALI KÖMBE



Malzemeler:
kömbe tarifleriKavurmalı iç harç için: 
 1 kilo orta yağlı kuzu kuşbaşı 
 1 tatlı kaşığı tuz 
 yarım bardak su 


Soğanlı iç harç için:
 2 yemek kaşığı tereyağ 
 2 yemek kaşığı sıvı yağ 
 4 adet soğan
 1 tatlı kaşığı salça 


Unlu iç harç için: 
 1 yemek kaşığı tereyağ 
 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 5 yemek kaşığı un


Hamuru için:
 1 paket yaş maya 
 1 çay kaşığı tuz 
 1 çay kaşığı şeker 
 2 bardak ılık su 
 aldığı kadar un

 
Üzeri için: 
 2 adet yumurta sarısı 
 2 yemek kaşığı sıvı yağ 
 çörek otu

Hazırlanışı:
Kuşbaşı etler tavaya alınır. Üzerine yarım bardak su bırakılır. Kapak kapatılıp kavrulur. İyicene kavrulup rengi dönünce tuz atılıp ocaktan alınır.
Başka bir tavada eritilen tereyağına sıvıyağ eklenir. Küçük doğranan soğanlar ilave edilip kavrulur. Rengi dönünce salçası bırakılıp ocaktan alınır. Kavrulan kuşbaşı etler eklenir ve harmanlanarak soğumaya bırakılır. 
Tereyağ eritilip sıvıyağ eklenen tavada un kavrulur ve soğumaya bırakılır. 
Yaş maya geniş bir kaba konur. Şeker ve ılık su eklenir. Tuzu atılıp aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Hamurdan 5 beze elde edilip büyükce açılır. İlk yufka üzerine sıvıyağ gezdirilen fırın tepsisine alınır. Unlu iç harçtan yayılır ve 2. Yufka ile üzeri kapatılır. Üzerine tekrar unlu harç gezdirilir ve 5. Yufka ile üzeri kapatılana kadar sırasıyla aynı işlem uygulanır. 
En son Sıvıyağında inceltilen yumurta sarıları sürülüp çörek otu serpilir ve 180 derecede fırına verilir. Fırından çıkınca dilimlenerek servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}