Nursel'in Mutfağı Konya Sac Arası Tarifi 28 Haziran 2015



28 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 28 Haziran pazar nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 28 Haziran 2015 nurselin mutfağı Konya Sac Arası nasıl yapılır, 28 Haziran nurselin mutfağı Konya Sac Arası tarifi, Konya Sacı Arası  malzemeleri, Konya Sac Arası nasıl pişirilir, Konya Sac Arası nasıl yapılır, nurselin mutfağı Konya Sac Arası Tarifi , Nurselin mutfağı 28 Haziran pazar yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 28.06.2015 Konya Sac Arası Tarifi, nurselin mutfağı konya



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Konya Sac Arası tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

KONYA SAC ARASI

Malzemeler:
Hamuru için:
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kuru maya 
1 fiske tuz
aldığı kadar un 
Su

Açmak için: 
sac arası tarifiNişasta

İç harcı için:
2 su bardağı ceviz 
400 g manda kaymağı 
1 su bardağı kabuksuz antep fıstığı

Üzeri için:
250 gr tereyağı 


Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2,5 bardak su

Hazırlanışı:

Geniş bir kaba yumurta kırılır. Yoğurt ve sıvı yağ eklenir. Mayası konur ve tuzu atılır. Aldığı kadar unla ve kıvamına göre suyla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Üzeri kapatılarak 30 dakika dinlendirilir. 
2,5 bardak Su ve şeker tencereye alınıp şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp ılımaya bırakılır. 
Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük bezeler elde edilir. Bir beze alınıp büyükçe açılır. Ortadan ikiye kesilir. Üzerine parça parça kaymak bırakılır ve ceviz serpilir. İki parçada rulo şeklinde sarılır. Bir ucundan dolanarak kendi etrafında yuvarlanır. Her bezeye aynı işlem uygulanır. Fırın tepsisine dizilir ve üzerine eritilen tereyağ gezdirilerek 180 derecede fırına verilir. 
İç harç olarak ceviz yerine isteğe bağlı boz fıstıkta kullanabilirsiniz. 
Fırından çıkıp kaynarlığını atınca üzerine gezdirilen ılık şerbet ile sunuma alınır. 


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}