28 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 28 Haziran pazar nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 28 Haziran 2015 nurselin mutfağı Ekşili Bamya Çobası nasıl yapılır, 28 Haziran nurselin mutfağı Ekşili Bamya Çobası tarifi, Ekşili Bamya Çobası malzemeleri, Ekşili Bamya Çobası nasıl pişirilir, Ekşili Bamya Çobası nasıl yapılır, nurselin mutfağı Ekşili Bamya Çobası Tarifi , Nurselin mutfağı 28 Haziran pazar yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 28.06.2015 Ekşili Bamya Çobası Tarifi, nurselin mutfağı konya
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Ekşili Bamya Çobası tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Yarım kilo kuru bamya
1 kilo çok küçük doğranmış kuzu kuşbaşı
7 adet kuru soğan
1 adet domates
10 adet sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Kuru bamyanın kevgirin üzerinde ovularak tüyü temizlenir. Limon tuzu bırakılan suda haşlanır. Yumuşayınca suyu süzülür ve soğuk suya alınıp ipleri çıkarılır.
Çok küçük doğranan kuşbaşı etler tencereye alınır. Suyunu bırakıp çekince tereyağı ve küçük doğranan soğanları bırakılır. Yine küçük doğranan sivri biberler ve domatesler eklenir. Salçaları bırakılır ve sıcak suyu verilir. Kaynayınca bamyaları eklenip pişirilir. Pişmeye yakın tuzu ve limon tuzu atılır.
EKŞİLİ BAMYA ÇORBASI
Malzemeler:
Yarım kilo kuru bamya
1 kilo çok küçük doğranmış kuzu kuşbaşı
7 adet kuru soğan
1 adet domates
10 adet sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Kuru bamyanın kevgirin üzerinde ovularak tüyü temizlenir. Limon tuzu bırakılan suda haşlanır. Yumuşayınca suyu süzülür ve soğuk suya alınıp ipleri çıkarılır.
Çok küçük doğranan kuşbaşı etler tencereye alınır. Suyunu bırakıp çekince tereyağı ve küçük doğranan soğanları bırakılır. Yine küçük doğranan sivri biberler ve domatesler eklenir. Salçaları bırakılır ve sıcak suyu verilir. Kaynayınca bamyaları eklenip pişirilir. Pişmeye yakın tuzu ve limon tuzu atılır.
0 yorum:
Yorum Gönder