28 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 28 Haziran pazar nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 28 Haziran 2015 nurselin mutfağı Konya Etli Tirit nasıl yapılır, 28 Haziran nurselin mutfağı Konya Etli Tirit tarifi, Konya Etli Tirit malzemeleri, Konya Etli Tirit nasıl pişirilir, Konya Etli Tirit nasıl yapılır, nurselin mutfağı Konya Etli Tirit Tarifi , Nurselin mutfağı 28 Haziran pazar yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 28.06.2015 Konya Etli Tirit Tarifi, nurselin mutfağı konya
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Konya Etli Tirit tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
2 kilo dana kuşbaşı
Yarım kilo ilikli kemik
Yarım demet maydanoz
1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Tırnak pide için:
4 su bardağı un
1 fiske tuz
1 çay kaşığı kuru maya
Su.
Üzeri için:
Yarım kilo süzme yoğurt
Sarımsak
Hazırlanışı:
Un, su, tuz ve biraz yaş maya ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 5 10 dakika dinlendirilir. Cevizden biraz büyük bezeler elde edilir ve tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Üzerine tırnakla bastırılıp un serpilen tepsiye alınır. 200 derecede önceden ısırılan fırına verilir. Tırnak pideyi hazırda bulabilirsiniz.
ilikli kemiklerin üzerine bol su konur. Tuz ve karabiber atılır. Aroma vermesi için soğan ve maydanoz eklenip haşlanır.
Kuşbaşı etler tavaya alınıp kavrulur.
tavada tereyağı eritilir. Salça bırakılır ve sosu pişirilir.
Tırnak pideler kuşbaşı doğranıp sunum tabağına alınarak kemiklerin haşlama suyu ile ıslatılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt yayılır ve sosu gezdirilir. Kavrulan etler konur ve sade eritilmiş tereyağ gezdirilerek sunuma alınır.
KONYA ETLİ TİRİT
Malzemeler:
2 kilo dana kuşbaşı
Yarım kilo ilikli kemik
Yarım demet maydanoz
1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Tırnak pide için:
4 su bardağı un
1 fiske tuz
1 çay kaşığı kuru maya
Su.
Üzeri için:
Yarım kilo süzme yoğurt
Sarımsak
Hazırlanışı:
Un, su, tuz ve biraz yaş maya ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 5 10 dakika dinlendirilir. Cevizden biraz büyük bezeler elde edilir ve tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Üzerine tırnakla bastırılıp un serpilen tepsiye alınır. 200 derecede önceden ısırılan fırına verilir. Tırnak pideyi hazırda bulabilirsiniz.
ilikli kemiklerin üzerine bol su konur. Tuz ve karabiber atılır. Aroma vermesi için soğan ve maydanoz eklenip haşlanır.
Kuşbaşı etler tavaya alınıp kavrulur.
tavada tereyağı eritilir. Salça bırakılır ve sosu pişirilir.
Tırnak pideler kuşbaşı doğranıp sunum tabağına alınarak kemiklerin haşlama suyu ile ıslatılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt yayılır ve sosu gezdirilir. Kavrulan etler konur ve sade eritilmiş tereyağ gezdirilerek sunuma alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder