28 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 28 Haziran pazar nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 28 Haziran 2015 nurselin mutfağı Kıymalı Su Böreği nasıl yapılır, 28 Haziran nurselin mutfağı Kıymalı Su Böreği tarifi, Kıymalı Su Böreği malzemeleri, Kıymalı Su Böreği nasıl pişirilir, Kıymalı Su Böreği nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kıymalı Su Böreği Tarifi , Nurselin mutfağı 28 Haziran pazar yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 28.06.2015 Kıymalı Su Böreği Tarifi, nurselin mutfağı konya
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kıymalı Su Böreği tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Hamuru için:
4,5 su bardağı un
2 su bardağı un
6 adet yumurta
1 fiske tuz
Su
İç harcı için:
700 g dana kıyma
3 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Kimyon
Tuz
Hazırlanışı:
Un geniş bir kaba alınır. Tuz atılır. 6 adet yumurta kırılır. 2 yumurta kabuğunda su bırakılır. Ortalama 4,5 bardak unla hamur yoğurulur.
Kıyma tavaya alınır. Üzerine sıvı yağ gezdirilir. Kavrulunca soğanları bırakılır. Karabiberi, tuzu ve kimyonu atılıp ocaktan alınır. Doğranan maydanozla harmanlanıp iç harcı hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
Yoğurulan hamurdan 8 beze elde edilir. Büyükçe açılır. Her biri teker teker tuz atılan bol sıcak suda 1 2 dakika haşlanır. Kevgirle sudan alınır alınmaz soğuk suya batırılarak şoklanır. (soğuk suyun ılınınca değiştirilmesi püf noktasıdır)(kolay olması için yufkaları 4'e bölerek haşlayabilirsiniz) haşlanan 4 yufka aralarına eritilen tereyağ ve sıvı yağ karışımı sürülerek yağlanan fırın tepsisine üst üste dizilir. Soğuyan iç harç konur ve diğer 4 yufkaya aynı işlem uygulanarak üzeri kapatılır. Ocakta çevrilerek arkalı önlü ve ya fırında pişirebilir, dilimleyerek servise alabilirsiniz.
KIYMALI SU BÖREĞİ
Malzemeler:
Hamuru için:
4,5 su bardağı un
2 su bardağı un
6 adet yumurta
1 fiske tuz
Su
İç harcı için:
700 g dana kıyma
3 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Kimyon
Tuz
Hazırlanışı:
Un geniş bir kaba alınır. Tuz atılır. 6 adet yumurta kırılır. 2 yumurta kabuğunda su bırakılır. Ortalama 4,5 bardak unla hamur yoğurulur.
Kıyma tavaya alınır. Üzerine sıvı yağ gezdirilir. Kavrulunca soğanları bırakılır. Karabiberi, tuzu ve kimyonu atılıp ocaktan alınır. Doğranan maydanozla harmanlanıp iç harcı hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
Yoğurulan hamurdan 8 beze elde edilir. Büyükçe açılır. Her biri teker teker tuz atılan bol sıcak suda 1 2 dakika haşlanır. Kevgirle sudan alınır alınmaz soğuk suya batırılarak şoklanır. (soğuk suyun ılınınca değiştirilmesi püf noktasıdır)(kolay olması için yufkaları 4'e bölerek haşlayabilirsiniz) haşlanan 4 yufka aralarına eritilen tereyağ ve sıvı yağ karışımı sürülerek yağlanan fırın tepsisine üst üste dizilir. Soğuyan iç harç konur ve diğer 4 yufkaya aynı işlem uygulanarak üzeri kapatılır. Ocakta çevrilerek arkalı önlü ve ya fırında pişirebilir, dilimleyerek servise alabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder