Nursel'in Mutfağı Fındıklı Burma Baklava Tarifi 4 Haziran 2015 Giresun



4 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 4 Haziran perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 4 Haziran 2015 nurselin mutfağı Fındıklı Burma Baklava  nasıl yapılır, 4 Haziran nurselin mutfağı Fındıklı Burma Baklava  tarifi, Fındıklı Burma Baklava  malzemeleri, Fındıklı Burma Baklava nasıl pişirilir, Fındıklı Burma Baklava   nasıl yapılır, nurselin mutfağı Fındıklı Burma Baklava  , Nurselin mutfağı 4 Haziran perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 04.06.2015 Fındıklı Burma Baklava  Tarifi, nurselin mutfağı giresun yemekleri




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Fındıklı Burma Baklava tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

FINDIKLI BURMA BAKLAVA

Malzemeler:
Hamuru için:

4 su bardağı un

1 adet yumurta

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı sirke

1 fiske tuz


Açmak için:

3 su bardağı nişasta

1 paket kabartma tozu

 
İç harcı için:

2 su bardağı çekilmiş fındık


Üzeri için:

250 g tereyağı
Şerbeti için:

4 su bardağı şeker

4 bardak su

3-4 damla limon suyu


Hazırlanışı:

Süt, yoğurt, sıvı yağ geniş bir kaba alınır. Yumurta kırılır. Çıtırlık vermesi için sirke eklenir. Tuzu atılır ve un ile yumuşak kıvamlı hamuru yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilir. 5-10 dakika dinlendirilir. Nişastaya bulaştırılan kabartma tozu ile tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. 6 tanesi üst üste konur ve tek seferde büyütülür. Tek tek de açabilirsiniz. Büyütülen yufkanın üzerine çekilmiş fındık serpilir. Oklavaya sarılır ve 2 yanından büzülerek burgu şekli verilir. Fırın tepsisine dizilir. Üzerine eritilen ve tortusu kalmasın diye süzülen tereyağ gezdirilir. 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. 
4 bardak şekere 4 bardak su konur. Limon suyu sıkılır ve şerbeti pişirilir. Fırından çıkıp soğuyan ve dilimlenen tatlıya sıcak olan şerbet gezdirilip sunuma alınır.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}