4 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 4 Haziran perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 4 Haziran 2015 nurselin mutfağı Fındıklı Burma Baklava nasıl yapılır, 4 Haziran nurselin mutfağı Fındıklı Burma Baklava tarifi, Fındıklı Burma Baklava malzemeleri, Fındıklı Burma Baklava nasıl pişirilir, Fındıklı Burma Baklava nasıl yapılır, nurselin mutfağı Fındıklı Burma Baklava , Nurselin mutfağı 4 Haziran perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 04.06.2015 Fındıklı Burma Baklava Tarifi, nurselin mutfağı giresun yemekleri
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Fındıklı Burma Baklava tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
250 g tereyağı
Süt,
yoğurt, sıvı yağ geniş bir kaba alınır. Yumurta kırılır. Çıtırlık vermesi için
sirke eklenir. Tuzu atılır ve un ile yumuşak kıvamlı hamuru yoğurulur. Ceviz
büyüklüğünde bezeler elde edilir. 5-10 dakika dinlendirilir. Nişastaya
bulaştırılan kabartma tozu ile tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. 6 tanesi
üst üste konur ve tek seferde büyütülür. Tek tek de açabilirsiniz. Büyütülen
yufkanın üzerine çekilmiş fındık serpilir. Oklavaya sarılır ve 2 yanından
büzülerek burgu şekli verilir. Fırın tepsisine dizilir. Üzerine eritilen ve
tortusu kalmasın diye süzülen tereyağ gezdirilir. 180 derecede önceden ısıtılan
fırına verilir.
FINDIKLI BURMA BAKLAVA
Malzemeler:
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 fiske tuz
Açmak için:
3 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
İç harcı için:
2 su bardağı çekilmiş fındık
Üzeri için:
250 g tereyağı
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 bardak su
3-4 damla limon suyu
Hazırlanışı:
0 yorum:
Yorum Gönder