21 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 21 Haziran pazar nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 21 Haziran 2015 nurselin mutfağı Kiraz Yaprağı Sarması nasıl yapılır, 21 Haziran nurselin mutfağı Kiraz Yaprağı Sarması tarifi, Kiraz Yaprağı Sarması malzemeleri, Kiraz Yaprağı Sarması nasıl pişirilir, Kiraz Yaprağı Sarması nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kiraz Yaprağı Sarması Tarifi , Nurselin mutfağı 21 Haziran pazar yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 21.06.2015 Kiraz Yaprağı Sarması Tarifi, nurselin mutfağı malatya
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kiraz Yaprağı Sarması tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
1 kilo yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı erik ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz
Sarması için:
300 g taze kiraz yaprağı
2,5 su bardağı kırık yarma
1 çay kaşığı tuz
su
Üzeri için:
6 adet kuru soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
Hazırlanışı:
Yarma geniş bir kaba alınır. Tuz atılır ve su ile sakız kıvamına gelene kadar yoğurulur. Yumuşaması için sıcak suya bastırılıp sapları alınan kiraz yaprakları yoğurulan harçla uçları açık kalacak şekilde sarılır. Sarmaların ince olması önemlidir. Doldurulan sarmalar tencerenin dibine açılmaması için sıkı sıkı dizilerek yerleştirilir. Yarmalı harcı artarsa küçük köfteler yapılıp sarmaların üzerine bırakılır. Sıcak su konup dolma taşı yoksa tabak ile ağırlık yapılır ve sarmalar haşlanır.
Tencereye bol su konur. Kaynayınca yoğurt, yumurta ve unla çırpılarak hazırlanan terbiyesi sıcak su ile alıştırılarak ilave edilir. Terbiyeli su tekrar kaynayınca erik ekşisi eklenir. Haşlanıp suyu süzülen kiraz yaprağı sarmaları bırakılır. Tuzu atılır. Bir taşım kaynayınca ocaktan alınır.
Tereyağı eritilip sıvı yağ eklenen tavada küçük doğranan soğanlar kavrularak karamelize edilir. Çok az tuz atılır. Ocaktan alınan kiraz yaprağı sarmasının üzerine gezdirilir ve sunuma alınır.
KİRAZ YAPRAĞI SARMASI
Malzemeler:
1 kilo yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı erik ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz
Sarması için:
300 g taze kiraz yaprağı
2,5 su bardağı kırık yarma
1 çay kaşığı tuz
su
Üzeri için:
6 adet kuru soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
Hazırlanışı:
Yarma geniş bir kaba alınır. Tuz atılır ve su ile sakız kıvamına gelene kadar yoğurulur. Yumuşaması için sıcak suya bastırılıp sapları alınan kiraz yaprakları yoğurulan harçla uçları açık kalacak şekilde sarılır. Sarmaların ince olması önemlidir. Doldurulan sarmalar tencerenin dibine açılmaması için sıkı sıkı dizilerek yerleştirilir. Yarmalı harcı artarsa küçük köfteler yapılıp sarmaların üzerine bırakılır. Sıcak su konup dolma taşı yoksa tabak ile ağırlık yapılır ve sarmalar haşlanır.
Tencereye bol su konur. Kaynayınca yoğurt, yumurta ve unla çırpılarak hazırlanan terbiyesi sıcak su ile alıştırılarak ilave edilir. Terbiyeli su tekrar kaynayınca erik ekşisi eklenir. Haşlanıp suyu süzülen kiraz yaprağı sarmaları bırakılır. Tuzu atılır. Bir taşım kaynayınca ocaktan alınır.
Tereyağı eritilip sıvı yağ eklenen tavada küçük doğranan soğanlar kavrularak karamelize edilir. Çok az tuz atılır. Ocaktan alınan kiraz yaprağı sarmasının üzerine gezdirilir ve sunuma alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder