Nursel'in Mutfağı Bohça Baklavası Tarifi 27 Haziran 2015 Van



27 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 27 Haziran cumartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 27 Haziran 2015 nurselin mutfağı Bohça Baklavası nasıl yapılır, 27 Haziran nurselin mutfağı Bohça Baklavası tarifi, Bohça Baklavası  malzemeleri, Bohça Baklavası nasıl pişirilir, Bohça Baklavası nasıl yapılır, nurselin mutfağı Bohça Baklavası Tarifi , Nurselin mutfağı 27 Haziran cumartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 27.06.2015 Bohça Baklavası Tarifi, nurselin mutfağı van



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Bohça Baklavası tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

BOHÇA BAKLAVASI

Malzemeler:
1 paket baklavalık yufka.
1,5 su bardağı boz fıstık. 
500 g tereyağı.
3 su bardağı şeker. 
3 bardak su.

Hazırlanışı:
3 bardak şeker ve su tencereye alınır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. 
Baklavalık yufkanın 15 tanesi aralarına erimiş tereyağ sürülerek üst üste konur. 15. Yufkanın üzerine de yağ gezdirilir. Kare olan yufka 9 eşit parçaya bölünür ve 9 kare dilim elde edilir. Her dilimin üzerine iri çekilmiş boz fıstık bırakılır. 4 ucu ortada birleştirilir ve bohça şekli verilir. Fırın tepsisine dizilir ve 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Fırından çıkıp kaynarlığını atınca üzerine gezdirilen soğuk şerbet ile sunuma alınır. 


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}