1 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 1 temmuz çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 1 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Sumaklı Karışık Dolma nasıl yapılır, 1 Temmuz nurselin mutfağı Sumaklı Karışık Dolma tarifi, Sumaklı Karışık Dolma malzemeleri, Sumaklı Karışık Dolma nasıl pişirilir, Sumaklı Karışık Dolma nasıl yapılır, nurselin mutfağı Sumaklı Karışık Dolma Tarifi , Nurselin mutfağı 1 Temmuz çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 01.07.2015 Sumaklı Karışık Dolma Tarifi, nurselin mutfağı Batman
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Sumaklı Karışık Dolma tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
500 g bıçak arası kuzu eti
2 su bardağı sumak suyu
4 adet patlıcan
100 g asma yaprağı
10 adet kırmızı dolmalık biber
10 adet yeşil dolmalık biber
6 adet kuru soğan
3 adet domates
6 adet sivri biber
5 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
Kuru nane
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Sivri biberler, kuru soğanlar ve domatesler küçük küçük doğranır. Yıkanıp süzülen pirinç katılır ve eti konur. Salçaları bırakılır. Sıvı yağ gezdirilir. Kuru nane, karabiber ve tuz atılıp özleşene kadar yoğurulur.
Soğanlara tam orta çizgisine gelecek kadar kesik atılır ve haşlanır. Yumuşayınca sudan alınıp kabuk kabuk ayrılır.
Hazırlanan harç ikiye ayrılıp oyulan patlıcanlara, yeşil ve kırmızı biberlere doldurulur. Aynı zamanda asma yapraklarına ve soğan kabuklarına da sarılır. Tencerenin dibine ilk asma yaprakları dizilir. Sonrasında doldurulan bütün sebzeler yerleştirilir. Tuz serpilir. Ağırlık yapması için dolma taşı veya tabak konur. Suda bekletilen sumağın suyu ve birazda normal su bırakılıp pişirilir.
SUMAKLI KARIŞIK DOLMA
Malzemeler:
500 g bıçak arası kuzu eti
2 su bardağı sumak suyu
4 adet patlıcan
100 g asma yaprağı
10 adet kırmızı dolmalık biber
10 adet yeşil dolmalık biber
6 adet kuru soğan
3 adet domates
6 adet sivri biber
5 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
Kuru nane
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Sivri biberler, kuru soğanlar ve domatesler küçük küçük doğranır. Yıkanıp süzülen pirinç katılır ve eti konur. Salçaları bırakılır. Sıvı yağ gezdirilir. Kuru nane, karabiber ve tuz atılıp özleşene kadar yoğurulur.
Soğanlara tam orta çizgisine gelecek kadar kesik atılır ve haşlanır. Yumuşayınca sudan alınıp kabuk kabuk ayrılır.
Hazırlanan harç ikiye ayrılıp oyulan patlıcanlara, yeşil ve kırmızı biberlere doldurulur. Aynı zamanda asma yapraklarına ve soğan kabuklarına da sarılır. Tencerenin dibine ilk asma yaprakları dizilir. Sonrasında doldurulan bütün sebzeler yerleştirilir. Tuz serpilir. Ağırlık yapması için dolma taşı veya tabak konur. Suda bekletilen sumağın suyu ve birazda normal su bırakılıp pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder