Nursel'in Mutfağı Şam Böreği Tarifi 1 Temmuz 2015 Batman



1 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 1 temmuz çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 1 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Şam Böreği  nasıl yapılır, 1 Temmuz nurselin mutfağı Şam Böreği  tarifi, Şam Böreği   malzemeleri, Şam Böreği  nasıl pişirilir, Şam Böreği  nasıl yapılır, nurselin mutfağı Şam Böreği  Tarifi , Nurselin mutfağı 1 Temmuz çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 01.07.2015 Şam Böreği  Tarifi, nurselin mutfağı Batman



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Şam Böreği tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

BATMAN ŞAM BÖREĞİ

Malzemeler:
1 kilo un
1 fiske tuz
Ilık su


İç harcı için:
500 gram bıçak arası kuzu eti 
6 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
Kara biber
Pul biber
Tuz

Hazırlanışı:
Un, tuz ve ılık su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 
bıçak arası olan et tavaya alınır. Suyunu salıp tekrar çekince çok küçük doğranan bol soğanı eklenir. Sıvı yağ gezdirilir. Pul biber ve tuz atılıp ocaktan alınır. Doğranan maydanozla harmanlanıp soğumaya bırakılır. 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır ve çay tabağından büyük açılır. Yarısına soğuyan harçtan konur ve diğer yarısı ile üzeri kapatılır. Açılmaması için kenarlarından cimdik atılarak kapatılır. Üzerine biraz sıvı yağ sürülerek ve çevrilerek arkalı önlü sacda yada tavada pişirilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}