Nursel'in Mutfağı Acur Dolması Tarifi 19 Haziran 2015 Kilis



19 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 19 Haziran cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 19 Haziran 2015 nurselin mutfağı Acur Dolması  nasıl yapılır, 19 Haziran nurselin mutfağı Acur Dolması  tarifi, Acur Dolması   malzemeleri, Acur Dolması nasıl pişirilir, Acur Dolması  nasıl yapılır, nurselin mutfağı Acur Dolması Tarifi , Nurselin mutfağı 19 Haziran cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 19.06.2015 Fırın Ağzı Tarifi, nurselin mutfağı kilis




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Acur Dolması  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

ACUR DOLMASI

Malzemeler:

3 kilo acur

500 g yağlı kuzu kıyma

700 g ilikli kemik

150 g kuyruk yağı

1,5 su bardağı bulgur

2 su bardağı firik

1 yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

2 çay bardağı su


Hazırlanışı:

Firik ve bulgur geniş bir kaba alınır. Biber ve domates salçaları bırakılır. Tuzu ve karabiberi atılır. Doğranan soğanlar eklenir. Kuzu kıyması konur ve 2 çay bardağı su ile özleşene kadar yoğurulur. Bu harç uç kısımları alınıp içi oyulan acurlara sıkı olacak şekilde bastırılarak doldurulur.Tencerenin dibine kemikli etler ve kuşbaşı doğranan kuyruk yağı konur. Doldurulan acurlar ağız kısımları önündeki acurun kapalı kısmına gelecek şekilde kemiklerin üzerine dizilir. Ortalama 3 bardak su eklenip üzerine ağırlık yapması için dolma taşı veya tabak konup pişirilmeye bırakılır



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}