Gülenay ile Pasta & Börek Programı Selanik Gevreği Tarifi- 10 Haziran 2015



gülenay ile pasta börek ne zaman başlıyor, gülenay ile pasta börek hangi kanalda, Gülenay ile Pasta Börek saat kaçta, Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı Selanik Gevreği Tarifi, pratik pasta tarifleri, kolay pasta börek tarifleri, 10 Haziran 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 10 Haziran 2015 çarşamba gülenay ile pasta börek Çikolatalı Fransız Kek tarifi, Gülenay ile pasta börek bugün ne yapıldı, Selanik Gevreği nasıl yapılır, evde Selanik Gevreği tarifi



GÜLENAY İLE PASTA & BÖREK

Yemek programlarına yeni bir tat getirecek olan Gülenay ile pasta & börek programı  STV ekranlarında hafta içi her gün saat 10:30'da, birbirinden pratik pasta ve börek tarifleriyle sizlerle buluşuyor.

SELANİK GEVREĞİ

Malzemeler:
3 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı meyve granülü
1 çay bardağı çekilmiş ceviz


Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker mikser ile köpürene kadar çırpılır.İçerisine sıvı yağ, limon kabuğu rendesi ve vanilya ilave edilir.Biraz daha çırptıktan sonra un ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır. En son meyve granülü ve ceviz eklenerek spatula ile karıştırılır. Koyu kıvamlı bir karışım elde edilir.
Tepsiye yağlı kağıt serilerek kağıt yağlanır.Hamur tepsiye spatula ile yayılır.  Fırının kapağı 10 dakika hiç açılmadan 180 derecede, daha sonra 170 dereceye düşürülen ısıda pişirilir. Piştikten sonra dilimlenerek servis edilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}