gülenay ile pasta börek ne zaman başlıyor, gülenay ile pasta börek hangi kanalda, Gülenay ile Pasta Börek saat kaçta, Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı Pastırmalı Kadayıflı Börek Tarifi, pratik pasta tarifleri, kolay pasta börek tarifleri, 3 Haziran 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 3 Haziran 2015 çarşamba gülenay ile pasta börek Pastırmalı Kadayıflı Börek tarifi, Gülenay ile pasta börek bugün ne yapıldı, Pastırmalı Kadayıflı Börek nasıl yapılır, evde Katmer Börek nasıl yapılır
GÜLENAY İLE PASTA & BÖREK
Yemek programlarına yeni bir tat getirecek olan Gülenay ile pasta & börek programı STV ekranlarında hafta içi her gün saat 10:30'da, birbirinden pratik pasta ve börek tarifleriyle sizlerle buluşuyor.
PASTIRMALI KADAYIFLI BÖREK
Malzemeler:
2 adet yufka
Yarım kilo kadayıf
150-200 gr. pastırma
200-300 gr. rendelenmiş kaşar2 çorba kaşığı yoğurt
150 gr. tereyağı
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
200-300 gr. rendelenmiş kaşar2 çorba kaşığı yoğurt
150 gr. tereyağı
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
Hazırlanışı:
Yufkanın biri yağlanmış fırın tepsisine kenarları dışarı çekecek şekilde serilir. Üzerine el ile tellere ayrılmış kadayıfın yarısı serilir. Kadayıfın üzerine çırpılmış süt, yoğurt, yumurta gezdirilir. Daha sonra doğranmış pastırma ve rende kaşar serpilir. Kalan kadayıf telleri tekrar yayılır. Üzerine diğer yufka kapatılarak sos sürülür ve kenarları içe katlanır.İlk önce 150 derece hada sonra 180 derece ayarlanmış fırında pişirilir.
Yufkanın biri yağlanmış fırın tepsisine kenarları dışarı çekecek şekilde serilir. Üzerine el ile tellere ayrılmış kadayıfın yarısı serilir. Kadayıfın üzerine çırpılmış süt, yoğurt, yumurta gezdirilir. Daha sonra doğranmış pastırma ve rende kaşar serpilir. Kalan kadayıf telleri tekrar yayılır. Üzerine diğer yufka kapatılarak sos sürülür ve kenarları içe katlanır.İlk önce 150 derece hada sonra 180 derece ayarlanmış fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder