Gülenay ile Pasta & Börek Programı Katmer Börek Tarifi- 3 Haziran 2015



gülenay ile pasta börek ne zaman başlıyor, gülenay ile pasta börek hangi kanalda, Gülenay ile Pasta Börek saat kaçta, Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı Katmer Börek Tarifi, pratik pasta tarifleri, kolay pasta börek tarifleri, 3 Haziran 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 3 Haziran 2015 çarşamba gülenay ile pasta börek Katmer Börek tarifi, Gülenay ile pasta börek bugün ne yapıldı, Katmer Börek nasıl yapılır, evde Katmer Börek nasıl yapılır




GÜLENAY İLE PASTA & BÖREK

Yemek programlarına yeni bir tat getirecek olan Gülenay ile pasta & börek programı  STV ekranlarında hafta içi her gün saat 10:30'da, birbirinden pratik pasta ve börek tarifleriyle sizlerle buluşuyor.

KATMER BÖREK

Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket kuru maya (instant)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İçi için:
  • Beyaz peynir
  • 125 gr. tereyağı

Hazırlanışı:
Ilık süt  şeker, tuz, maya, yumurta ve sıvı yağ karıştırılır. İçerisine un ve kabartma tozu eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamur 8 bezeye ayrılır. Bezeler 4 erli  olarak tabak büyüklüğünde açılır ve aralarına erimiş tereyağı sürülerek üst üste koyulur. Dörderli 2 gruba ayrılan yufkalar açılarak sekiz eşit parçaya ayrılır. Üçgen parçaların geniş kısımlarına peynir koyularak sarılır.Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir ve  180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}