gülenay ile pasta börek ne zaman başlıyor, gülenay ile pasta börek hangi kanalda, Gülenay ile Pasta Börek saat kaçta, Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı Katmer Börek Tarifi, pratik pasta tarifleri, kolay pasta börek tarifleri, 3 Haziran 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 3 Haziran 2015 çarşamba gülenay ile pasta börek Katmer Börek tarifi, Gülenay ile pasta börek bugün ne yapıldı, Katmer Börek nasıl yapılır, evde Katmer Börek nasıl yapılır
GÜLENAY İLE PASTA & BÖREK
Yemek programlarına yeni bir tat getirecek olan Gülenay ile pasta & börek programı STV ekranlarında hafta içi her gün saat 10:30'da, birbirinden pratik pasta ve börek tarifleriyle sizlerle buluşuyor.
KATMER BÖREK
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 paket kuru maya (instant)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İçi için:
- Beyaz peynir
- 125 gr. tereyağı
Hazırlanışı:
Ilık süt şeker, tuz, maya, yumurta ve sıvı yağ karıştırılır. İçerisine un ve kabartma tozu eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamur 8 bezeye ayrılır. Bezeler 4 erli olarak tabak büyüklüğünde açılır ve aralarına erimiş tereyağı sürülerek üst üste koyulur. Dörderli 2 gruba ayrılan yufkalar açılarak sekiz eşit parçaya ayrılır. Üçgen parçaların geniş kısımlarına peynir koyularak sarılır.Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir ve 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder