Gülenay ile Pasta & Börek Programı Fıtgun Tarifi- 8 Haziran 2015



gülenay ile pasta börek ne zaman başlıyor, gülenay ile pasta börek hangi kanalda, Gülenay ile Pasta Börek saat kaçta, Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı Fıtgun Tarifi, pratik pasta tarifleri, kolay pasta börek tarifleri, 8 Haziran 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 8 Haziran 2015 pazartesi gülenay ile pasta börek Fıtgun tarifi, Gülenay ile pasta börek bugün ne yapıldı, Fıtgun nasıl yapılır, evde Fıtgun nasıl yapılır




GÜLENAY İLE PASTA & BÖREK

Yemek programlarına yeni bir tat getirecek olan Gülenay ile pasta & börek programı  STV ekranlarında hafta içi her gün saat 10:30'da, birbirinden pratik pasta ve börek tarifleriyle sizlerle buluşuyor.

FITGUN

Malzemeler:
 3 su bardağı un
 1 tatlı kaşığı toz şeker
 1 tatlı kaşığı kuru maya
 1 tatlı kaşığı tuz
 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 Süt
 Su


İçi İçin:

 640 gram dana kıyma
 1 çorba kaşığı yoğurt
 1 adet soğan
 2 diş sarımsak
 Tuz
 Karabiber


Üzeri İçin:
 Yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Un, toz şeker, kuru maya, tuz, zeytinyağı, süt ve su ile hamur yoğurularak mayalanmaya bırakılır.
 İçi için soğan doğranır, sarımsak ezilerek yoğurt, tuz, karabiber ve kıyma ila karıştırılır.
 Mayalanan hamur  biri büyük olacak şekilde ikiye bölünür. Büyük hamur açılıp yağlı kalıba fazla kısımlar dışa taşacak şekilde yayılır. Kıymanın yarısı kalıbın içine yayılıp,  üzerine dil peyniri dizilir.
Küçük hamur kalıp büyüklüğünde açılır ve kıymanın üstüne kapatılır.  Dışa taşan kısımlar tepsinin içine alınıp üstteki hamurun köşeleri ile büzülerek kapatılır. Hamurun üzerine bıçak ile artı yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 170 derece sıcak fırında 15 dakika pişirilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}