Gülenay ile Pasta & Börek Programı Kolay Tahinli Çörek Tarifi- 8 Haziran 2015



gülenay ile pasta börek ne zaman başlıyor, gülenay ile pasta börek hangi kanalda, Gülenay ile Pasta Börek saat kaçta, Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı Kolay Tahinli Çörek Tarifi, pratik pasta tarifleri, kolay pasta börek tarifleri, 8 Haziran 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 8 Haziran 2015 pazartesi gülenay ile pasta börek Fıtgun tarifi, Gülenay ile pasta börek bugün ne yapıldı, Kolay Tahinli Çörek nasıl yapılır, evde Kolay Tahinli Çörek tarifi




GÜLENAY İLE PASTA & BÖREK

Yemek programlarına yeni bir tat getirecek olan Gülenay ile pasta & börek programı  STV ekranlarında hafta içi her gün saat 10:30'da, birbirinden pratik pasta ve börek tarifleriyle sizlerle buluşuyor.

TAHİNLİ ÇÖREK

Malzemeler:
Hamur İçin:
3 adet ekmek hamuru

Hamuru Kendiniz Yapacaksanız
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket maya
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
 5 su bardağı un

İçi İçin:
Sıvı yağ
Tahin
Pekmez
Şeker

Hazırlanışı:
Un, maya, süt, yumurta ve yağ maya eriyene kadar karıştırılır. Un ve tuz ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır. Tahin, pekmez ve şeker karıştırılır.
Mayalanan hamur büyük bezelere ayrılarak oklava ile açılır. Üzerine önce sıvı yağ daha sonra tahin sürülür.Hamur rulo yapılarak elde uzatılır.Kendi etrafında sarılarak yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir üzerine  yumurta sarısı sürülür ve 180 derece sıcak fırında pişirilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}