Gülenay ile Pasta & Börek Programı Çikolatalı Fransız Kek Tarifi- 9 Haziran 2015



gülenay ile pasta börek ne zaman başlıyor, gülenay ile pasta börek hangi kanalda, Gülenay ile Pasta Börek saat kaçta, Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı Çikolatalı Fransız Kek Tarifi, pratik pasta tarifleri, kolay pasta börek tarifleri, 9 Haziran 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 9 Haziran 2015 pazartesi gülenay ile pasta börek Çikolatalı Fransız Kek tarifi, Gülenay ile pasta börek bugün ne yapıldı, Çikolatalı Fransız Kek nasıl yapılır, evde Çikolatalı Fransız Kek tarifi


GÜLENAY İLE PASTA & BÖREK

Yemek programlarına yeni bir tat getirecek olan Gülenay ile pasta & börek programı  STV ekranlarında hafta içi her gün saat 10:30'da, birbirinden pratik pasta ve börek tarifleriyle sizlerle buluşuyor.

ÇİKOLATALI FRANSIZ KEK


Malzemeler:
 160 gram bitter çikolata
 150 gram tereyağı
 3\2 su bardağı şeker
 4 adet yumurta
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
 Aldığı kadar un

Üzeri İçin:
 2 su bardağı süt
 2 tatlı kaşığı dolusu mısır nişastası
 1 tatlı kaşığı tereyağı
 2 yemek kaşığı kakao
 2 kahve fincanı şeker
 80 gram bitter çikolata

Hazırlanışı:
Yumurtanın akı bir fiske tuz ile birlikte mikserle köpürene kadar çırpılır. İçerisine şekerin yarısından fazlası eklenerek biraz daha çırpılır. Kalan şeker ve yumurta sarıları ayrı bir yerde köpürene kadar çırpılarak, köpüren yumurta akına eklenir ve spatula ile karıştırılır. İçerisine çikolata eklenir. Daha sonra vanilya, kabartma tozu, un ve ceviz eklenerek yağlanmış kek kalıbına dökülür.180 derece fırında pişirilir.
Sosu için süt, mısır nişastası, kakao ve şeker pişirilir. İçerisine çikolata ve tereyağı eklenerek karıştırılır. Sos ılıyınca soğuyan kekin üzerine gezdirilerek servis edilir.




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}