Gülenay ile Pasta & Börek Programı Cevizli Lokum Tarifi- 4 Haziran 2015



gülenay ile pasta börek ne zaman başlıyor, gülenay ile pasta börek hangi kanalda, Gülenay ile Pasta Börek saat kaçta, Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı Cevizli Lokum Tarifi, pratik pasta tarifleri, kolay pasta börek tarifleri, 4 Haziran 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 4 Haziran 2015 çarşamba gülenay ile pasta börek Cevizli Lokum tarifi, Gülenay ile pasta börek bugün ne yapıldı, Cevizli Lokum nasıl yapılır, evde Katmer Börek nasıl yapılır




GÜLENAY İLE PASTA & BÖREK

Yemek programlarına yeni bir tat getirecek olan Gülenay ile pasta & börek programı  STV ekranlarında hafta içi her gün saat 10:30'da, birbirinden pratik pasta ve börek tarifleriyle sizlerle buluşuyor.


CEVİZLİ LOKUM

Malzemeler:
  • 2 adet ekmek hamuru
  • Yarım su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt

İçi için:
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 300 gr. ceviz
  • Yarım bardak zeytinyağı

Üzeri için:
  • Yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Ekmek hamurunun içerisine un ve süt eklenerek iyice yoğurulur.2 bezeye ayrılan hamurların her biri yarım cm kalınlığında yuvarlak açılır. İçerisine zeytinyağı, çekilmiş ceviz ve yenibahar karışımı sürülür. Açılan yufka ortadan ikiye kesilir. Daha sonra 3 parmak eninde şeritler halinde kesilir.Kesilen şeritler rulo yapılarak diklemesine aralarında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilerek üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında pişirilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}