Gülenay ile Pasta & Börek Programı Patatesli Kol Böreği Tarifi- 4 Haziran 2015



gülenay ile pasta börek ne zaman başlıyor, gülenay ile pasta börek hangi kanalda, Gülenay ile Pasta Börek saat kaçta, Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı Patatesli Kol Böreği Tarifi, pratik pasta tarifleri, kolay pasta börek tarifleri, 4 Haziran 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 4 Haziran 2015 çarşamba gülenay ile pasta börek Patatesli Kol Böreği tarifi, Gülenay ile pasta börek bugün ne yapıldı, Patatesli Kol Böreği nasıl yapılır, evde Patatesli Kol Böreği nasıl yapılır




GÜLENAY İLE PASTA & BÖREK

Yemek programlarına yeni bir tat getirecek olan Gülenay ile pasta & börek programı  STV ekranlarında hafta içi her gün saat 10:30'da, birbirinden pratik pasta ve börek tarifleriyle sizlerle buluşuyor.

PATATESLİ KOL BÖREĞİ

Malzemeler:
  • 5 adet yufka
  • 2 su bardağı süt
  • 1 kg haşlanmış patates
  • 2 yumurta
  • 2 adet soğan
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

  • Hazırlanışı:
Yemeklik doğranmış soğanlara biraz sıvı yağ ile birlikte kavrulur. Daha sonra içerisine ezilmiş patates, pul biber ve karabiber eklenerek çevrilir ve soğumaya bırakılır. Sosu için süt, erimiş tereyağı, sıvı yağ ve yumurta iyice karıştırılır. Tezgaha serilen yufkanın üzerine sos sürülerek ikiye katlanır. Katlanan kısıma tekrar sos sürülerek yufkanın uzun tarafına patatesli harç koyulur ve rulo yapılır. Bütün yufkalara aynı işlem uygulandıktan sonra yağlanmış tepsiye sarılarak yerleştirilir. Üzerine kalan sosun hepsi gezdirilerek 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}