Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı, 19 Haziran 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 19 Haziran 2015 cuma gülenay ile pasta börek izle, Gülenay ile Pasta & Börek Doğal Meyveli Dondurma Tarifi- 19 Haziran 2015, gülenay doğal dondurma tarifi,Gülenay ile Pasta & Börek Ihlamurlu Güllaç Tarifi- 19 Haziran 2015
Gülenay ile Pasta & Börek Kalburabastı Tarifi- 19 Haziran 2015
2 su bardağı un
Yarım çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı
kaşığı kabartma tozu
1 çay
bardağı sıvıyağ
2 yumurta
Şerbeti: 2 su bardağı
şeker, 2 su bardağı
su, 1 limon suyu
Üzerine Ceviz
Un, irmik,
kabartma tozu ve pudra şekeri karıştırma kabına alınır karıştırılır. Havuz açılır
ve içine yumurta kırılır. Sıvıyağ eklenir ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Bu arada
şerbet de hazırlanıp soğumaya bırakılır. Hamurdan
ceviz büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlanır uzun
şekil verilir çatalla üzerinde şekiller oluşturulur.180 derce fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder