Gülenay ile Pasta & Börek Damla Sakızlı İrmik Helvası Tarifi- 19 Haziran 2015



Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı, 19 Haziran 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 19 Haziran 2015 cuma gülenay ile pasta börek izle, Gülenay ile Pasta & Börek Doğal Meyveli Dondurma Tarifi- 19 Haziran 2015, gülenay doğal dondurma tarifi,Gülenay ile Pasta & Börek Ihlamurlu Güllaç Tarifi- 19 Haziran 2015





Gülenay ile Pasta & Börek Damla Sakızlı İrmik Helvası Tarifi- 19 Haziran 2015


1/2 kilo irmik
1/2 kilo toz şeker
250 gr. tereyağı
300 gr. süt
300 gr. su
100 çam fıstığı
20 gr. damla sakızı


Tereyağı eritilir, üzerine fıstıklar eklenip pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine irmikler de eklenir ve renk değiştirene kadar kavrulur. Şeker eklenir ve karamelize olmaya başlayınca su ve süt de eklenip karıştırarak suyunu çekene kadar pişirilir. Pişmeye yakın damla sakızları eklenip eriyene kadar 1-2 dakika daha karıştırılır. Kaşıkla şekil vererek servis edilir. Olduğu gibi de servise sunabilirsiniz.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}