Ardanın Mutfağı Kıbrıs Tatlısı Tarifi 7 Haziran 2015



7 Haziran ardanın mutfağı tarifleri, ardanın mutfağında bu hafta, ardanın mutfağı yemekleri, ardanın mutfağı hangi kanalda, ardanın mutfağı Kıbrıs Tatlısı tarifi, Kıbrıs Tatlısı nasıl yapılır, Ardanın Mutfağı 7 Haziran 2015 Full İZle, Ardanın Mutfağı 7 Haziran 2015 Yemek Tarifler, 7 Haziran pazar Ardanın Mutfağı  Kıbrıs Tatlısı tarifi 07.06.2015, Kıbrıs Tatlısı nasıl yapılır, ardanın mutfağında bugün ne yapıldı, kıbrıs tatlısı nasıl yapılır, Kıbrıs tatlısı tarifi




 
Her hafta TV 8 ekranlarında  yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


KIBRIS TATLISI
 

Malzemeler:
Keki için: 3 adet yumurta
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı toz Hindistan cevizi
1 su bardağı kırılmış ceviz

Üzeri için:
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
½ su bardağı toz şeker
200 gram krema – çırpılmış

Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

Hazırlanışı:
Şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra 1-2 damla limon suyu koyup kenara alın.
Yumurtaları şekerle birlikte bir kapta çırpın. Sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin. Hindistan cevizi ve galeta unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip spatula yardımıyla karıştırın. En son dövülmüş cevizi ekleyip fırın kabına alın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp kenarda ılıtın. Soğumuş şerbeti üzerine dökün.
Kreması için
Süt, nişasta, un, vanilya ve şekeri bir tencerede pişirin. Kaynadıktan sonra kenara alın. Soğuduktan sonra çırpılmış kremayı ilave edip yavaşça birbirine yedirin. Kremayı şerbetli tatlının üstüne sürün. Üzerine Hindistan cevizi ve ceviz serpip servis edin.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}