Ardanın Mutfağı Kapalı Lahmacun Tarifi 7 Haziran 2015



7 Haziran ardanın mutfağı tarifleri, ardanın mutfağında bu hafta, ardanın mutfağı yemekleri, ardanın mutfağı hangi kanalda, ardanın mutfağı Kapalı Lahmacun tarifi, Brownieli Puding nasıl yapılır, Ardanın Mutfağı 7 Haziran 2015 Full İZle, Ardanın Mutfağı 7 Haziran 2015 Yemek Tarifler, 7 Haziran pazar Ardanın Mutfağı  Kapalı Lahmacun tarifi 07.06.2015, Kapalı Lahmacun nasıl yapılır, ardanın mutfağında bugün ne yapıldı



 
Her hafta TV 8 ekranlarında  yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

 
KAPALI LAHMACUN

Malzemeler:
Hamur için: 500 gram un – 4,5 su bardağı
1 yemek kaşığı kuru maya
1,5 su bardağı su
Tuz

İç Harç için:
500 gram kıyma
2 adet soğan
2 adet domates – çekirdekleri çıkarılmış
Yarım bağ maydanoz
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Üzeri için:
Yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Hamuru için:
Mayayı bir su bardağı ılık suda eritilir. Geniş bir kaseye unu alıp maya ve tuz ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur elde edilir. Üzerin, kapatıp hamur mayalanana kadar 1 saat oda sıcaklığında bekletilir.
İç harç için:
Soğanı ince ince doğranır. Sıvı yağda kavurulur. Üzerine kıyma ilave edilir. Salça ilave edip kavurulup, doğranmış domates, tuz ve karabiberi koyulur. En son ince kıyılmış maydanoz ilave edilir. Ocaktan alınır. Hamurdan iri parçalar alıp tabak büyüklüğünde açılır. Ortasına kıymalı harçtan koyulur ve ikiye katlayarak kapatılır.
Üstüne yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirilir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}