KAPALI LAHMACUN
Malzemeler:
Hamur için: 500 gram un – 4,5 su bardağı
1 yemek kaşığı kuru maya
1,5 su bardağı su
Tuz
İç Harç için:
500 gram kıyma
2 adet soğan
2 adet domates – çekirdekleri çıkarılmış
Yarım bağ maydanoz
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Hamuru için:
Mayayı bir su bardağı ılık suda eritilir. Geniş bir kaseye unu alıp maya ve tuz ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur elde edilir. Üzerin, kapatıp hamur mayalanana kadar 1 saat oda sıcaklığında bekletilir.
İç harç için:
Soğanı ince ince doğranır. Sıvı yağda kavurulur. Üzerine kıyma ilave edilir. Salça ilave edip kavurulup, doğranmış domates, tuz ve karabiberi koyulur. En son ince kıyılmış maydanoz ilave edilir. Ocaktan alınır. Hamurdan iri parçalar alıp tabak büyüklüğünde açılır. Ortasına kıymalı harçtan koyulur ve ikiye katlayarak kapatılır.
Üstüne yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder