LAZ BÖREĞİ
Malzemeler:
Muhallebisi için:
2 yumurta
2 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
2 çay bardağı şeker
3,5 su bardağı süt
Böreği için:
22 kat baklava yufkası
100 gr tereyağı
2 kepçe şerbet
pudra şekeri
Hazırlanışı:
Muhallebi için yumurta sarıları ve şeker iyice çırpılır. Süt, nişasta, pirinç unu, şeker tuz ve vanilya eklenerek pişirilir.
Yağlanmış fırın tepsisine 11 yufkanın araları erimiş tereyağı ile yağlanarak üst üste dizilir. Üzerine ssoğumuş muhallebi yayılarak kalan yufkalar yine yağlanarak üst üste dizilir. Bıçakla dilimlere ayrılarak 180 derece fırında pişirilir. Piştikten sonra şerbeti gezdirilerek üzerine pudra şekeri serpilir.
0 yorum:
Yorum Gönder