Ana Ocağı Laz Böreği Tarifi 3 Haziran 2015 çarşamba



Ana Ocağı Laz Böreği Tarifi 3 haziran 2015 çarşamba, ana ocağı tarifleri, ana ocağında bugün ne yapıldı, ana ocağı 03.06.2015,ana ocağı gül anne Laz Böreği, ana ocağı Laz Böreği



Ana ocağında gül anne her gün birbirinden lezzetli tarifleri kızlar öğretmeye devam ediyor.

LAZ BÖREĞİ

Malzemeler:
Muhallebisi için:
2 yumurta
2 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
2 çay bardağı şeker
3,5 su bardağı süt

Böreği için:
22 kat baklava yufkası
100 gr tereyağı
2 kepçe şerbet
pudra şekeri

Hazırlanışı:
Muhallebi için yumurta sarıları ve şeker iyice çırpılır. Süt, nişasta, pirinç unu, şeker tuz ve vanilya eklenerek pişirilir.
Yağlanmış fırın tepsisine 11 yufkanın araları erimiş tereyağı ile yağlanarak üst üste dizilir. Üzerine ssoğumuş muhallebi yayılarak kalan yufkalar yine yağlanarak üst üste dizilir. Bıçakla dilimlere ayrılarak 180 derece fırında pişirilir. Piştikten sonra şerbeti gezdirilerek üzerine pudra şekeri serpilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}