Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
KALBURABASTI
Malzemeler:
- 150 gr. tereyağı
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı irmik
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 11 çorba kaşığı tepeleme un
İç harcı için:
- ceviz
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Hazırlanışı:
Şerbet kaynatılarak ılıtılır. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, yumurta kabartma tozu, irmik,yoğurt ve un karıştırılarak yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde hamurlar koparılarak yuvarlanır. Rendenin üzerinde hamur el ile yuvarlanır ve arasına ceviz koyulur.Tepsiye dizilerek 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Tatlı sıcak iken ılık şerbet gezdirilir ve servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder