Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
4 çorba kaşığı tepeleme un
tuz
İç harcı için:
600 gr tavuk but
2 soğan
1 kase mantar
1 domates
1 tatlı kaşığı köri
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Üzeri için:
kaşar peyniri
Hazırlanışı:
İç harcı için, tavuk etini kuşbaşı doğruyoruz. Soğanları yemeklik doğruyoruz. Mantarları küp doğruyoruz. Domatesleri minik küp şeklinde doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz, tavuğu soteliyoruz. Tavuk suyunu bırakıp çekince mantarı koyuyoruz ve sotelemeye devam ediyoruz. Unu ve tereyağını ekleyip kavuruyoruz. Sarımsağı, domatesleri koyuyoruz. Pişmeye yakın körisini ilave ediyoruz.
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Sütü ve sıvıyağı döküyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Unu ve tuzu koyup çırpma teliyle çırpıyoruz. Krep tavalarını sıvıyağla yağlıyoruz. Kepçeyle krep harcından döküyoruz. Krepleri çevirerek pişiriyoruz. ilk kreplerden sonraki kreplerde tavayı yağlamıyoruz. Krepler pişince tezgaha diziyoruz. İçlerine harcımızı paylaştırıyoruz. Kreplerin önce iki kenarını harcın üzerine kapatıyoruz. Sonra diğer iki tarafı kapatıyoruz. Yağlanmış dikdörtgen cam fırın kabına ters çevirip koyuyoruz. Katlanan kısım zemine gelmeli. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar eriyene kadar pişirip servis ediyoruz.
TAVUKLU KREP BOHÇASI
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
4 çorba kaşığı tepeleme un
tuz
İç harcı için:
600 gr tavuk but
2 soğan
1 kase mantar
1 domates
1 tatlı kaşığı köri
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Üzeri için:
kaşar peyniri
Hazırlanışı:
İç harcı için, tavuk etini kuşbaşı doğruyoruz. Soğanları yemeklik doğruyoruz. Mantarları küp doğruyoruz. Domatesleri minik küp şeklinde doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz, tavuğu soteliyoruz. Tavuk suyunu bırakıp çekince mantarı koyuyoruz ve sotelemeye devam ediyoruz. Unu ve tereyağını ekleyip kavuruyoruz. Sarımsağı, domatesleri koyuyoruz. Pişmeye yakın körisini ilave ediyoruz.
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Sütü ve sıvıyağı döküyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Unu ve tuzu koyup çırpma teliyle çırpıyoruz. Krep tavalarını sıvıyağla yağlıyoruz. Kepçeyle krep harcından döküyoruz. Krepleri çevirerek pişiriyoruz. ilk kreplerden sonraki kreplerde tavayı yağlamıyoruz. Krepler pişince tezgaha diziyoruz. İçlerine harcımızı paylaştırıyoruz. Kreplerin önce iki kenarını harcın üzerine kapatıyoruz. Sonra diğer iki tarafı kapatıyoruz. Yağlanmış dikdörtgen cam fırın kabına ters çevirip koyuyoruz. Katlanan kısım zemine gelmeli. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar eriyene kadar pişirip servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder