Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
3 su bardağı un
150 gr tereyağı
1 çay bardağı toz fındık
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Arası için:
130 gr çikolata
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve toz fındığı üzerine serpiyoruz. Ortasına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Yumurtaları kırıyoruz. Ortadaki malzemelerle hamuru yoğuruyoruz. Ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiye hamurlarını diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Çikolatayı ben mari usulü buhar üzerinde eritiyoruz. Pişen kurabiyelerin bir tarafını çikolataya batırıyoruz, bir başka kurabiyeyi üzerine yapıştırıyoruz. Tüm kurabiyeleri bu şekilde birbirine yapıştırıyoruz ve servis ediyoruz.
ÇİKOLATALI İKİZ KURABİYE
Malzemeler:
3 su bardağı un
150 gr tereyağı
1 çay bardağı toz fındık
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Arası için:
130 gr çikolata
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve toz fındığı üzerine serpiyoruz. Ortasına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Yumurtaları kırıyoruz. Ortadaki malzemelerle hamuru yoğuruyoruz. Ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiye hamurlarını diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Çikolatayı ben mari usulü buhar üzerinde eritiyoruz. Pişen kurabiyelerin bir tarafını çikolataya batırıyoruz, bir başka kurabiyeyi üzerine yapıştırıyoruz. Tüm kurabiyeleri bu şekilde birbirine yapıştırıyoruz ve servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder