11 Haziran 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Çilekli Tartoletler Tarifi



yeşil elma 11.06.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Çilekli Tartoletler   tarifi, yeşil elma Çilekli Tartoletler   nasıl yapılır,Çilekli Tartoletler   malzeme listesi,Çilekli Tartoletler   tarifi, Çilekli Tartoletler   nasıl yapılır,Çilekli Tartoletler   nasıl yapılır, Çilekli Tartoletler   tarifi, yeşil elma bugün, 11 haziran 2015 perşembe yeşil elma tarifleri, 11 haziran 2015 perşembe oktay usta tarifler,Çilekli Tartoletler   nasıl yapılır, Çilekli Tartoletler   nasıl yapılır, 



Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

ÇİLEKLİ TARTOLETLER

Malzemeler:
2 su bardağı un
100 gr tereyağı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu

Kreması için:

1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı köpürtülmüş şanti

Üzeri için:
çilek

Jölesi için:
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:
Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Unu, nişastayı, toz şekeri ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak kremayı pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz.

Hamuru için, unu karıştırma kabına alıyoruz. Pudra şekerini ve kabartma tozunu koyuyoruz. Harmanlıyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Üzerine yumurtayı kırıyoruz. Ortadaki sıvıları karıştırıyoruz ve kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz. Ele yapışmaya bir hamur elde ediyoruz. Tartölet kalıplarını yağlıyoruz ve içlerine birer parça tart hamurundan koyuyoruz. Hamurun içine bastırarak kalıbın şeklini almasını sağlıyoruz. İçlerini de boş bırakıyoruz. Fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Jölesi için, küçük bir tencereye nişasta ve su karışımını koyuyoruz. Şekerini de koyuyoruz ve pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz ve soğutuyoruz. Krema soğuyunca içine krem şantiyi koyuyoruz ve mikserle çırpıyoruz. Elde ettiğimiz kremayı, kremşanti torbasına dolduruyoruz. Hamurların üzerine sıkıyoruz. Üzerlerini çileklerle süslüyoruz. Tamamen soğumuş olan jöleden kaşıkla çileklerin üzerine döküyoruz ve servis ediyoruz.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}