İyi Fikir Elmalı Çekirdekli Çörek Tarifi
1 kg un,
200 gr tereyağı,
1,5 su bardağı şeker
1 paket maya,
3 adet yumurta,
Aldığı kadar süt
200 gr tereyağı,
1,5 su bardağı şeker
1 paket maya,
3 adet yumurta,
Aldığı kadar süt
Zeytinyağı
Çekirdek içi
Çekirdek içi
İçine: Yarım kg
rendelenmiş elma,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı Hindistan cevizi,
Haşhaş
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı Hindistan cevizi,
Haşhaş
Şeker, maya ve süt
karıştırılarak mayanın kabarması beklenir. Kabaran maya,
un ve yumurta karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde
edilene kadar yoğrulur. Hamur iki parçaya ayrılır ve açılır. Rendelenmiş elma,
şeker ve Hindistan cevizi karıştırılır. Hamurlardan bir tanesi tepsiye
yerleştirilir. Küçük bir kase ile hamurun tam ortasında daire şeklinde bir iz
oluşturulur. Dairenin içine elmalı harç doldurulur. Hamurun açıkta kalan
kısımlarına zeytinyağı sürülerek üzerine haşhaş serpilir. Diğer parça hamur
üzerine kapatılarak aynı şekil verilir. En üste yumurta sarısı sürülür. Orta
kısma çekirdek içi, kenarlara ile çörek otu serpilerek önceden ısıtılmış 180
derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder