Haftaiçi her gün ekrana gelen Ver Fırına programında bulunan tariflere yayınlandıktan hemen sonra sitemizden ulaşabilirsiniz.
Browni Pasta Tarifi
Keki:
260 gr bitter
kuvartür
125 gr tereyağ
200 gr şeker
4 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya özü
130 gr un
1 çay kaşığı tuz
Katlar için
500 gr sütlü çikolata parçacıklı dondurma
300 gr karamelli dondurma
4 paket yer fistikli karamelli çikolata
1 adet külah
Çikolata sos için
150 gr krema
150 gr bitter kuvartür çikolata
Karamel Sos için
150 gr krema
150 gr esmer şeker
25 gr tereyaği
100 gr su
YAPILIŞI:
KEK İÇİN:
ÇİKOLATA VE TEREYAĞINI BENMARİ USULÜ ERİTİP, OCAKTAN ALIP ŞEKERİ EKLEYİP ERİYENE KADAR ÇIRPIN. SONRA TEK TEK YUMURTALARI EKLEYİP KABARTANA KADAR ÇIRPIN. VANİLYA VE TUZU EKLEYİN ÇIRPICIYI KAPATIN. UNU ELEYİP SPATULA YARDIMI İLE KATLAYARAK KARIŞTIRIN. SONRA 35-40 CMLİK BİR DİKDÖRTGEN TEPSİYE YAĞLI KAĞIT SERİN. KARIŞIMI DÖKÜN. 180 DERECEDE KÜRDAN TESTİ İLE KONTROL EDEREK PİŞİRİN. YAKLAŞIK 25 DK YETERLİ OLUYOR AMA ÜZERİ İNCE BİR KABUK BAĞLAMIŞ OLMALI. BU KALİTELİ ÇİKOLATA VE İYİ BİR BROWNİENİN GÖSTERGESİDİR. İNCE KABUĞUNU ÜZERİNDEN ALIN. 15 CM ÇEMBERLE KEKTEN 2 YA DA 3 TANE YUVARLAK ÇIKARTIN, KENARDA BEKLETİN.
ÇİKOLATA SOS:
KREMAYI ISITIN. KAYNAMAYA GELİNCE OCAKTAN ALIN. İÇİNE ÇİKOLATAYI EKLEYİN VE ERİYENE KADAR KARIŞITIN. SOSUNUZ HAZIR.
YERFISTIKLI – KARAMELLİ ÇİKOLATALARINIZI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN. YUVARLAK KESTİĞİNİZ KEKİ ÇEMBERİN İÇİNE OTURTUN. ÜZERİNE BİRAZ ÇİKOLATA SOS GEZDİRİN. DOĞRADIĞINIZ ÇİKOLATAYI BİR TABAKA OLARAK ÜZERİNE DİZİN. ONUN ÜZERİNE TOP DONDURMAYI EKLEYİN. SOSLARDAN İSTEĞE GÖRE EKLEYİN, TEKRAR 1 KAT YUVARLAK KEK PARÇASINI KOYUN. EĞER 3 PARÇA YUVARLAK KEKİNİZ VARSA AYNI ŞEKİLDE KATI DÖŞEYİN. EĞER 2 PARÇA VARSA ÜZERİNE KAPATIN VE TOP TOP DONDURMALARDAN BİR KULE GİBİ ÜST ÜSTE KOYUN. ÜZERİNE KARAMEL SOS VE ÇİKOLATA SOS GEZDİRİN. ÇİKOLATA PARÇALRINDAN VE ARTAN KEKLERDEN DE PARÇALAR EKLEYEBİLİRSİNİZ. EN ÜSTÜNE KÜLAHI TERS ÇEVİRİP KOYUN. SANKİ YERE DÜŞÜP DAĞILMIŞ BİR KÜLAH DONDURMA GİBİ DURMALI. VAKTİNİZ VARSA BİR GECE DERİN DONDURUCUDA İYİCE DONANA KADAR BEKLETİN. VAKTİNİZ YOKSA HEMEN SERVİS YAPIN.
125 gr tereyağ
200 gr şeker
4 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya özü
130 gr un
1 çay kaşığı tuz
Katlar için
500 gr sütlü çikolata parçacıklı dondurma
300 gr karamelli dondurma
4 paket yer fistikli karamelli çikolata
1 adet külah
Çikolata sos için
150 gr krema
150 gr bitter kuvartür çikolata
Karamel Sos için
150 gr krema
150 gr esmer şeker
25 gr tereyaği
100 gr su
YAPILIŞI:
KEK İÇİN:
ÇİKOLATA VE TEREYAĞINI BENMARİ USULÜ ERİTİP, OCAKTAN ALIP ŞEKERİ EKLEYİP ERİYENE KADAR ÇIRPIN. SONRA TEK TEK YUMURTALARI EKLEYİP KABARTANA KADAR ÇIRPIN. VANİLYA VE TUZU EKLEYİN ÇIRPICIYI KAPATIN. UNU ELEYİP SPATULA YARDIMI İLE KATLAYARAK KARIŞTIRIN. SONRA 35-40 CMLİK BİR DİKDÖRTGEN TEPSİYE YAĞLI KAĞIT SERİN. KARIŞIMI DÖKÜN. 180 DERECEDE KÜRDAN TESTİ İLE KONTROL EDEREK PİŞİRİN. YAKLAŞIK 25 DK YETERLİ OLUYOR AMA ÜZERİ İNCE BİR KABUK BAĞLAMIŞ OLMALI. BU KALİTELİ ÇİKOLATA VE İYİ BİR BROWNİENİN GÖSTERGESİDİR. İNCE KABUĞUNU ÜZERİNDEN ALIN. 15 CM ÇEMBERLE KEKTEN 2 YA DA 3 TANE YUVARLAK ÇIKARTIN, KENARDA BEKLETİN.
ÇİKOLATA SOS:
KREMAYI ISITIN. KAYNAMAYA GELİNCE OCAKTAN ALIN. İÇİNE ÇİKOLATAYI EKLEYİN VE ERİYENE KADAR KARIŞITIN. SOSUNUZ HAZIR.
YERFISTIKLI – KARAMELLİ ÇİKOLATALARINIZI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN. YUVARLAK KESTİĞİNİZ KEKİ ÇEMBERİN İÇİNE OTURTUN. ÜZERİNE BİRAZ ÇİKOLATA SOS GEZDİRİN. DOĞRADIĞINIZ ÇİKOLATAYI BİR TABAKA OLARAK ÜZERİNE DİZİN. ONUN ÜZERİNE TOP DONDURMAYI EKLEYİN. SOSLARDAN İSTEĞE GÖRE EKLEYİN, TEKRAR 1 KAT YUVARLAK KEK PARÇASINI KOYUN. EĞER 3 PARÇA YUVARLAK KEKİNİZ VARSA AYNI ŞEKİLDE KATI DÖŞEYİN. EĞER 2 PARÇA VARSA ÜZERİNE KAPATIN VE TOP TOP DONDURMALARDAN BİR KULE GİBİ ÜST ÜSTE KOYUN. ÜZERİNE KARAMEL SOS VE ÇİKOLATA SOS GEZDİRİN. ÇİKOLATA PARÇALRINDAN VE ARTAN KEKLERDEN DE PARÇALAR EKLEYEBİLİRSİNİZ. EN ÜSTÜNE KÜLAHI TERS ÇEVİRİP KOYUN. SANKİ YERE DÜŞÜP DAĞILMIŞ BİR KÜLAH DONDURMA GİBİ DURMALI. VAKTİNİZ VARSA BİR GECE DERİN DONDURUCUDA İYİCE DONANA KADAR BEKLETİN. VAKTİNİZ YOKSA HEMEN SERVİS YAPIN.
0 yorum:
Yorum Gönder