Elinin lezzetine güvenenler, “En güzel yemeği ben yaparım” diyenler ekran başına...
FIRINDA ZEYTİNLİ, FISTIKLI TAVUK
Malzemeler:
1 su bardağı kaju fıstığı
1 fincan biberli yeşil zeytin
1 fincan siyah zeytin
1 adet limon kabuğu rendesi
taze fesleğen
8-10 adet arpacık soğan
3 diş sarımsak
10-12 adet renkli biberler
1 su bardağı krema
tuz
karabiber
az miktarda sıvı yağ
Hazırlanışı:
Tavuk eti karabiber, tuz ve biraz sıvı yağ ile karıştırılarak tavada biraz kızartılır. Daha sonra fırın tepsisine koyularak yaklaşık 10-15 dakika pişirilir. Sosu için Tavaya biraz sıvı yağ eklenerek arpacık soğanlar ve ezilmiş sarımsak kavrulur. İçerisine doğranmış renkli biberler, doğranmış zeytinler, ufaltılmış kaju fıstığı, limon kabuğu rendesi, karabiber ve tuz ilave edilerek biraz çevrilir. Daha sonra içerisine biraz su, krema ve doğranmış taze fesleğen eklenerek 1-2 dakika pişirilir ve ocaktan alınır. Servis tabağına ilk önce sos koyularak üzerine kızarmış tavuk etleri yerleştirilir ve servis edilir.
Hazırlanışı:
Tavuk eti karabiber, tuz ve biraz sıvı yağ ile karıştırılarak tavada biraz kızartılır. Daha sonra fırın tepsisine koyularak yaklaşık 10-15 dakika pişirilir. Sosu için Tavaya biraz sıvı yağ eklenerek arpacık soğanlar ve ezilmiş sarımsak kavrulur. İçerisine doğranmış renkli biberler, doğranmış zeytinler, ufaltılmış kaju fıstığı, limon kabuğu rendesi, karabiber ve tuz ilave edilerek biraz çevrilir. Daha sonra içerisine biraz su, krema ve doğranmış taze fesleğen eklenerek 1-2 dakika pişirilir ve ocaktan alınır. Servis tabağına ilk önce sos koyularak üzerine kızarmış tavuk etleri yerleştirilir ve servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder