Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
1 kilo iki kere çekilmiş kuzu kıyma
200 g iki kere çekilmiş dana kıyma
yarım su bardağı köftelik bulgur
1 demet taze soğan
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Kızartmak için:
sıvı yağ
Üzeri için:
2 adet kuru soğan
Hazırlanışı:
Köftelik bulgur sıcak su ile ıslatılır. Bulgur şişince kuzu ve dana kıyması, doğranan taze soğan ve maydanozu eklenir. Tuz, karabiber, pul biber atılır. Özleşene kadar yoğurulur, hamburger köftesi şekli verilir ve bol yağda çevrilerek kızartılır. Piyazlık doğranan kuru soğanla servise alınır.
Malzemeler:
500 gram kuzu kaburga eti
1 kilo yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
3 su bardağı haşlanmış buğday
1 tutam taze kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Köfteler için:
500 g 2 kere çekilmiş kuzu kıyma
1 su bardağı kırık pirinç
1 tutam taze kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Kaburga etleri tuz atılan bol suda haşlanır. Yıkanan kırık pirinç bir kaba alınır. Kıyması konur. Dağ kekiği ufalanır. Tuzu ve karabiberi atılıp özleşene kadar yoğurulur. Islatılan elle nohuttan biraz büyük köfteler yapılır. Yoğurt, yumurta ve un tencereye alınır. Sürekli karıştırılmalıdır. Kaynayınca sıcak su eklenir. Haşlanmış buğdayı ve hazırlanan köfteler bırakılır. Haşlanan etler ve 1 kepçede etin suyu ilave edilir. Tuz atılır ve pişirilmeye bırakılır. Köfteler pişince üzerine dağ kekiği serpilir. Bir taşım kaynayınca ocaktan alınır ve yağda yakılan pul biber ile sunuma hazırdır.
Malzemeler:
Malzemeler:
BULGURLU KÖFTE
Malzemeler:
1 kilo iki kere çekilmiş kuzu kıyma
200 g iki kere çekilmiş dana kıyma
yarım su bardağı köftelik bulgur
1 demet taze soğan
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Kızartmak için:
sıvı yağ
Üzeri için:
2 adet kuru soğan
Hazırlanışı:
Köftelik bulgur sıcak su ile ıslatılır. Bulgur şişince kuzu ve dana kıyması, doğranan taze soğan ve maydanozu eklenir. Tuz, karabiber, pul biber atılır. Özleşene kadar yoğurulur, hamburger köftesi şekli verilir ve bol yağda çevrilerek kızartılır. Piyazlık doğranan kuru soğanla servise alınır.
DOĞABA
Malzemeler:
500 gram kuzu kaburga eti
1 kilo yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
3 su bardağı haşlanmış buğday
1 tutam taze kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Köfteler için:
500 g 2 kere çekilmiş kuzu kıyma
1 su bardağı kırık pirinç
1 tutam taze kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Kaburga etleri tuz atılan bol suda haşlanır. Yıkanan kırık pirinç bir kaba alınır. Kıyması konur. Dağ kekiği ufalanır. Tuzu ve karabiberi atılıp özleşene kadar yoğurulur. Islatılan elle nohuttan biraz büyük köfteler yapılır. Yoğurt, yumurta ve un tencereye alınır. Sürekli karıştırılmalıdır. Kaynayınca sıcak su eklenir. Haşlanmış buğdayı ve hazırlanan köfteler bırakılır. Haşlanan etler ve 1 kepçede etin suyu ilave edilir. Tuz atılır ve pişirilmeye bırakılır. Köfteler pişince üzerine dağ kekiği serpilir. Bir taşım kaynayınca ocaktan alınır ve yağda yakılan pul biber ile sunuma hazırdır.
LALAPED
Malzemeler:
5 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 fiske tuz
un
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 bardak su
2 bardak şeker
Hazırlanışı:
2 bardak su tencereye alınır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ılımaya bırakılır. Karbonat, yoğurt ve kırılan yumurtalar derin bir kaba alınıp çırpılır. Un ilave edilir, tuz atılır ve çırpmaya devam edilir. Krepten biraz daha cıvık kıvamda olacaktır. Hazırlanan harçtan yemek kaşığı ile alınıp bol kızgın yağa bırakılır ve kızartılır. Kızarıp kaynarlığını atan tatlıların üzerine ılıyan şerbet gezdirilir. Şerbetini çekince sunuma alınır ve servise hazırdır.
KIRİS
Malzemeler:
500 g kuzu kaburga eti
1,5 su bardağı ceviz
2 adet kuru soğan
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 su bardağı besni üzümü
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tuz
Köfteler için:
500 g kuzu kıyma
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu için:
2 su bardağı sumak suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
Hazırlanışı:
0 yorum:
Yorum Gönder