Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 29 Mayıs 2015 Cuma



29 Mayıs 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 29.05.2015,Show Tv Nurselin Mutfağı 29 mayıs 2015 cuma son bölüm izle , Show Tv Nurselin Mutfağı tek parça full izle 29 Mayıs 2015, nurselin mutfağı 29 Mayıs cuma tarifleri izle, 29 mayıs 2015 show tv nuselin mutfağı video izle






Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..



BULGURLU KÖFTE


Malzemeler:
1 kilo iki kere çekilmiş kuzu kıyma
200 g iki kere çekilmiş dana kıyma
yarım su bardağı köftelik bulgur
1 demet taze soğan
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
 
Kızartmak için:

sıvı yağ

Üzeri için:

2 adet kuru soğan

Hazırlanışı:
Köftelik bulgur sıcak su ile ıslatılır. Bulgur şişince kuzu ve dana kıyması, doğranan taze soğan ve maydanozu eklenir. Tuz, karabiber, pul biber atılır. Özleşene kadar yoğurulur, hamburger köftesi şekli verilir ve bol yağda çevrilerek kızartılır. Piyazlık doğranan kuru soğanla servise alınır.




DOĞABA

Malzemeler:
500 gram kuzu kaburga eti
1 kilo yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
3 su bardağı haşlanmış buğday
1 tutam taze kekik
1 tatlı kaşığı tuz

Köfteler için:
500 g 2 kere çekilmiş kuzu kıyma
1 su bardağı kırık pirinç
1 tutam taze kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı:
Kaburga etleri tuz atılan bol suda haşlanır. Yıkanan kırık pirinç bir kaba alınır. Kıyması konur. Dağ kekiği ufalanır. Tuzu ve karabiberi atılıp özleşene kadar yoğurulur. Islatılan elle nohuttan biraz büyük köfteler yapılır. Yoğurt, yumurta ve un tencereye alınır. Sürekli karıştırılmalıdır. Kaynayınca sıcak su eklenir. Haşlanmış buğdayı ve hazırlanan köfteler bırakılır. Haşlanan etler ve 1 kepçede etin suyu ilave edilir. Tuz atılır ve pişirilmeye bırakılır. Köfteler pişince üzerine dağ kekiği serpilir. Bir taşım kaynayınca ocaktan alınır ve yağda yakılan pul biber ile sunuma hazırdır.



LALAPED


Malzemeler:

5 adet yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı karbonat

1 fiske tuz

un


Şerbeti için:

 2 su bardağı şeker

 2 bardak su

 2 bardak şeker


Hazırlanışı:

2 bardak su tencereye alınır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ılımaya bırakılır. Karbonat, yoğurt ve kırılan yumurtalar derin bir kaba alınıp çırpılır. Un ilave edilir, tuz atılır ve çırpmaya devam edilir. Krepten biraz daha cıvık kıvamda olacaktır. Hazırlanan harçtan yemek kaşığı ile alınıp bol kızgın yağa bırakılır ve kızartılır. Kızarıp kaynarlığını atan tatlıların üzerine ılıyan şerbet gezdirilir. Şerbetini çekince sunuma alınır ve servise hazırdır.





KIRİS

Malzemeler:

500 g kuzu kaburga eti

1,5 su bardağı ceviz

2 adet kuru soğan

1,5 su bardağı haşlanmış nohut

1,5 su bardağı besni üzümü

1 çay bardağı pirinç

1 yemek kaşığı tuz

 
Köfteler için:

500 g kuzu kıyma

1 su bardağı pirinç

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber


Sosu için:

2 su bardağı sumak suyu

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı domates salçası


Hazırlanışı:

Kaburga etleri tuz atılan bol suda haşlanır. Yıkanan kırık pirinç ve kıyma bir kaba alınır. Tuzu, karabiberi atılır ve özleşene kadar yoğurulur. Nohuttan biraz büyük köfteler elde edilir.Tencereye bol su konur. Kaynayınca içine piyazlık doğranan soğanlar atılır. Kaynara çıkınca Kara suyunu atması için haşlanan cevizler ilave edilir. Islatılan besni üzümü ve haşlanan nohut bırakılır. Hazırlanan köfteler, pirinç, haşlanan etler ve suyundan bir kepçe ilave edilir. Köfteler pişince üzerine başka tavada hazırlanıp yağda yakılan salça ile buluşan sumak suyu ilave edilir. Bir taşım kaynayınca sunuma alınır.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}