Nurselin Mutfağı Süt Reçelli Tart Tarifi 18 Mayıs 2015 Ankara



18 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 18 Mayıs pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 18 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Süt Reçelli Tart nasıl yapılır, 18 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Süt Reçelli Tart tarifi,  Süt Reçelli Tart malzemeleri, Süt Reçelli Tart nasıl pişirilir, Süt Reçelli Tart nasıl yapılır, nurselin mutfağı Süt Reçelli Tart , Nurselin mutfağı pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı  18.05.2015 Süt Reçelli Tart Tarifi Ankara


Tarif yayınlanır yayınlanmaz renklitopuklar.blogspot.com'da..



Nurselin Mutfağı Süt Reçelli Tart Tarifi

HAMURU İÇİN. - 2 su bardağı un. - 1 adet yumurta. - 125 g tereyağ. - 2,5 yemek kaşığı şeker. - 1 paket vanilya. - yarım paket kabartma tozu. 
SÜT REÇELİ İÇİN. - 1 litre süt. - 1 su bardağı şeker. - 1 çay kaşığı karbonat. - yarım su bardağı ceviz. 
Geniş bir kaba 1 yumurta kırılır. Oda sıcaklığında bekletilen tereyağ eklenir. Şekeri, kabartma tozu ve vanilyası ilave edilir. Ortalama 2 bardak unla hamuru yoğurulur. 5-10 dakika buzdolabında dinlendirilir. Dinlenen hamur yağlanan küçük tart kalıplarına kenarlı olacak şekilde yerleştirilir. 180 derecede 15-20 dakika pişirilir. Bunun her fırında farklı olacağını unutmayınız. 
Tencereye 1 litre süt ve 1 bardak şeker konur. Karıştırılarak pişirilir. Kaynama noktasına gelince 1 çay kaşığı karbonat atılır. Pişme süresi kısık ateşte 3 saat harlı ateşte ise 1 saattir. Eğer harlı ateşte pişiriyorsanız sürekli karıştırmanız gerekir. Rengi Kahverengi olup reçel kıvamına gelince olmuş demektir. Biraz ılıyınca isteğe bağlı olarak içine rondo da fakat iri çekilen ceviz bırakılır. - tart hamuru fırından çıkıp kaynarlığını atınca kalıptan alınır. üzerine ılıyan reçel konur ve sunuma hazırdır.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}