18 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 18 Mayıs pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 18 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Süt Reçelli Tart nasıl yapılır, 18 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Süt Reçelli Tart tarifi, Süt Reçelli Tart malzemeleri, Süt Reçelli Tart nasıl pişirilir, Süt Reçelli Tart nasıl yapılır, nurselin mutfağı Süt Reçelli Tart , Nurselin mutfağı pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı 18.05.2015 Süt Reçelli Tart Tarifi Ankara
Nurselin Mutfağı Süt Reçelli Tart Tarifi
HAMURU İÇİN. - 2 su
bardağı un. - 1 adet yumurta. - 125 g tereyağ. - 2,5 yemek kaşığı şeker. - 1
paket vanilya. - yarım paket kabartma tozu.
SÜT REÇELİ
İÇİN. - 1 litre süt. - 1 su bardağı şeker. - 1 çay kaşığı karbonat. - yarım su
bardağı ceviz.
Geniş bir
kaba 1 yumurta kırılır. Oda sıcaklığında bekletilen tereyağ eklenir. Şekeri,
kabartma tozu ve vanilyası ilave edilir. Ortalama 2 bardak unla hamuru
yoğurulur. 5-10 dakika buzdolabında dinlendirilir. Dinlenen hamur yağlanan
küçük tart kalıplarına kenarlı olacak şekilde yerleştirilir. 180 derecede 15-20
dakika pişirilir. Bunun her fırında farklı olacağını unutmayınız.
Tencereye
1 litre süt ve 1 bardak şeker konur. Karıştırılarak pişirilir. Kaynama
noktasına gelince 1 çay kaşığı karbonat atılır. Pişme süresi kısık ateşte 3
saat harlı ateşte ise 1 saattir. Eğer harlı ateşte pişiriyorsanız sürekli
karıştırmanız gerekir. Rengi Kahverengi olup reçel kıvamına gelince olmuş
demektir. Biraz ılıyınca isteğe bağlı olarak içine rondo da fakat iri çekilen
ceviz bırakılır. - tart hamuru fırından çıkıp kaynarlığını atınca kalıptan
alınır. üzerine ılıyan reçel konur ve sunuma hazırdır.
0 yorum:
Yorum Gönder