Nurselin Mutfağı Kruvasan Poğaça Tarifi 18 Mayıs 2015 Ankara



18 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 18 Mayıs pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 18 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Kruvasan Poğaça nasıl yapılır, 18 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Kruvasan Poğaça tarifi,  Kruvasan Poğaça malzemeleri,  Kruvasan Poğaça nasıl pişirilir, Kruvasan Poğaça nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kruvasan Poğaça , Nurselin mutfağı pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı  18.05.2015 Kruvasan Poğaça Tarifi Ankara



Tarif yayınlanır yayınlanmaz renklitopuklar.blogspot.com'da.

Nurselin Mutfağı Kruvasan Poğaça Tarifi

HAMURU İÇİN. - 6-7 su bardağı un. - 2 bardak ılık süt. - 1 paket yaş maya. - 1 yemek kaşığı şeker. - 1 çay bardağı sıvı yağ. - 1 tatlı kaşığı tuz.
İÇ HARCI İÇİN. - 150 g beyaz peynir. - 150 g kaşar peyniri. - 5 yemek kaşığı tereyağ.
ÜZERİ İÇİN. - pekmez. - yumurta
Geniş bir kaba 1 paket yaş maya konur. Şekeri ve ılık sütü eklenir. Sıvıyağ ilave edilir ve tuzu atılır. Ortalama 6-7 bardak unla kulak memesi kıvamındaki hamuru yoğurulur. 15-20 dakika dinlendirilir 20 beze elde edilir. 10 tanesi tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına eritilen tereyağ sürülerek üstüste dizilir ve bu şekildeyken büyütülür. Tekrar tereyağ gezdirilir. Önce 4'e sonra 8'e kesilerek dilimlenir. Dilimlerin geniş taraflarına kaşar peyniri ve beyaz peynirle hazırlanan iç harç konur ve yine geniş kısmından rulo şeklinde sarılır. Uç kısmından gerdirerek sararsanız daha iyi olacaktır. Ay şekli verilir ve üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine konur. Kalan 10 bezeye de aynı işlem uygulanır. Üzerlerine pekmez ve yumurta sarısı karışımı sürülüp 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}