Nurselin Mutfağı Pideli Köfte Tarifi 20 Mayıs 2015



20 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 20 Mayıs çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 20 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Pideli Köfte nasıl yapılır, 20 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Pideli Köfte tarifi, Pideli Köfte malzemeleri, Pideli Köfte nasıl pişirilir, Pideli Köfte nasıl yapılır, nurselin mutfağı Pideli Köfte, Nurselin mutfağı çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı  20.05.2015 Pideli Köfte Tarifi


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Pideli Köfte tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

PİDELİ KÖFTE

Malzemeler:
500 gr yağlı dana kıyma
500 gr yağlı kuzu kıyma
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
3 adet domates
6 adet sivri biber

Hamuru için:
3 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
su

Sosu İçin:
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıcak su

Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak

Hazırlanışı:
Pide için, hamur malzemeleri karıştırılarak mayalandırılır ve  fırında pişirilir. köfteler için kıyma etler, tuz ve karabiber iyice yoğurularak az yağda kızartılır.Sosu için sıvı yağda domates salçası kızartılarak içerisine tuz ve su eklenerek biraz kaynatılır. Pişen pideler küp küp doğranır.Üzerine köfteler yerleştirilir. Üzerine sos gezdirilir. yanında sarımsaklı yoğurt ve kızartılmış domates, biber ile servis edilir. İsteğe göre üzerine kızartılmış tereyağı gezdirilir.




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}