Nurselin Mutfağı Limon Pelteli İrmik Tarifi 11 Mayıs 2015



11 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 11 Mayıs pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 11 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Limon Pelteli İrmik nasıl yapılır, 11 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Limon Pelteli İrmik tarifi, Limon Pelteli İrmik malzemeleri, Limon Pelteli İrmiknasıl pişirilir, Limon Pelteli İrmik nasıl yapılır, nurselin mutfağı Limon Pelteli İrmik, Nurselin mutfağı perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı  11.05.2015 Limon Pelteli İrmik Tarifi 



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Limon Pelteli İrmik tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


LİMON PELTELİ İRMİK 

Malzemeler:
keki için:
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2,5 çay bardağı şeker
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2,5 çay bardağı un

Muhallebisi için:
1 su bardağı irmik
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı hindistan cevizi

Peltesi için:
1 su bardağı limon suyu
yarım su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
2,5 bardak su

Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker mikserle köpürene kadar çırpılır. İçerisine yağ ve süt eklenerek çırpmaya devam edilir. Un, kakao, vanilya, kakao ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır. Kek hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba dökülerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
Muhallebisi için, süt, irmik, şeker kıvamını alan kadar pişirilir. Vanilya ve Hindistan cevizi eklenip mikser ile çırpılır.
Kek kalıptan çıkarılıp üst kısmı kesilir ve tekrar kalıba yerleştirilir.
Limonlar ince ince yuvarlak dilimlenerek kalıbın kenarına dizilir. Muhallebi kekin üzerine sıcak iken dökülerek yayılır. Limon dilimleri üzerine dizilir.
Pelte için limon suyu, şeker, su ocakta pişirilir. İçerisine su ile inceltilmiş nişasta karıştırılarak kıvamını alana kadar pişirilir. Pişen limon peltesi muhallebinin üzerine dökülür. Dolapta soğutulduktan sonra servis edilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}