27 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 27 Mayıs çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 27 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Amonyaklı Pasta nasıl yapılır, 27 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Amonyaklı Pasta tarifi, Amonyaklı Pasta malzemeleri, Amonyaklı Pasta nasıl pişirilir, Amonyaklı Pasta nasıl yapılır, nurselin mutfağı Amonyaklı Pasta , Nurselin mutfağı 27 mayıs çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 27.05.2015 Amonyaklı Pasta Tarifi,
Muhallebisi için:
2 kilo süt
2 su bardağı şeker
1 adet yumurta
8 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Hamuru için:
1 yemek kaşığı amonyak
2 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı erimiş tereyağı
aldığı kadar un
2 kilo süt
2 su bardağı şeker
1 adet yumurta
8 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Hamuru için:
1 yemek kaşığı amonyak
2 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı erimiş tereyağı
aldığı kadar un
Hazırlanışı:
Süt, şeker ve pirinç unu tencereye alınır. 1 yumurta kırılır ve karıştırılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınır. 1 paket vanilya eklenip soğumaya bırakılır.
Geniş bir kaba 2 yumurta kırılır. 1 fincan süt, şeker ve eritilmiş tereyağ eklenir. 1 yemek kaşığı amonyak ilave edilir. Aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 6 adet beze elde edilir. Yemek tabağından biraz büyük açılır. Her biri teker teker 200 derecede fırında pembeleşinceye kadar pişirilip soğutulur.
İlk pişirdiğinizde amonyak kokusu oldukça baskın olacaktır. Bu sizi korkutmasın çünkü sonrasında amonyak kokusundan eser kalmayacaktır ve hiç bir zararı yoktur.
Fırından çıkıp soğuyan 6 yufka üst üste konur. Aralarına muhallebi sürülür ve doğranan çilek dizilir. Pastamız sunuma hazırdır. İsteğe bağlı olarak muz gibi başka meyvelerle de deneyebilirsiniz.
Geniş bir kaba 2 yumurta kırılır. 1 fincan süt, şeker ve eritilmiş tereyağ eklenir. 1 yemek kaşığı amonyak ilave edilir. Aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 6 adet beze elde edilir. Yemek tabağından biraz büyük açılır. Her biri teker teker 200 derecede fırında pembeleşinceye kadar pişirilip soğutulur.
İlk pişirdiğinizde amonyak kokusu oldukça baskın olacaktır. Bu sizi korkutmasın çünkü sonrasında amonyak kokusundan eser kalmayacaktır ve hiç bir zararı yoktur.
Fırından çıkıp soğuyan 6 yufka üst üste konur. Aralarına muhallebi sürülür ve doğranan çilek dizilir. Pastamız sunuma hazırdır. İsteğe bağlı olarak muz gibi başka meyvelerle de deneyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder